Why we (dis)trust our political leaders

Livestream via YouTube and Facebook

Studium Generale

Free

On March 17 this year, the Dutch will express their political support at the ballot box by deciding who will get the 150 seats of the Tweede Kamer, the Dutch House of Representatives. But, what about the state of trust and distrust of Dutch citizens in politicians, institutions, and the political system? And how is this compared to other countries? Although alarming headlines in the newspaper regularly tell us that citizens no longer trust the government, scientific research provides a more nuanced view.