FAQ

Veelgestelde vragen

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Hoe lever ik nieuws aan?

  Heb je nieuws voor Cursor? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten (colofon)! We hebben liever dat je tien dingen meldt waar we op dat moment weinig of niets mee kunnen (al is dat zelden het geval), dan dat je niet meldt dat bijvoorbeeld een hoogleraar een prijs heeft gekregen of dat er een beslissing binnen je faculteit is genomen die de gemoederen bezighoudt.

  Vermeld in een mail naar cursortuenl in ieder geval waar het nieuws over gaat, wanneer iets te doen is, wie erbij betrokken zijn, et cetera. Graag ook een contactpersoon met telefoonnummer.

  Heb je een aankondiging voor de gratis rubriek universiteitsberichten in Cursor-magazine? Mail dan je tekst (max 100 woorden) naar universiteitsberichtentuenl.  

 • Heb je tips voor achtergrondverhalen en rubrieken in Cursor-magazine?

  In Cursor-magazine staan achtergrondverhalen over uiteenlopende onderwerpen, verschillende rubrieken en interviews met medewerkers en studenten. Hierbij proberen we altijd zo actueel mogelijk te zijn. Heb je tips voor een verhaal in Cursor-magazine? Neem dan contact op met ons! 

  Ben je een student die voor stage of studie in het buitenland zit of vertrek je binnenkort, dan vinden we het leuk om je bijdrage te plaatsen in onze buitenlandrubriek "En hoe is het in…?"

  Neem contact op via cursortuenl voor meer informatie. 

 • Wat doen jullie met tips?

  Tips zijn altijd van harte welkom. De redactie beslist echter of ze iets kan met de tip en via welk medium erover wordt gecommuniceerd (website, magazine, facebook en/of twitter). 

  De redactie selecteert het nieuws en kijkt wat voor zoveel mogelijk lezers zo interessant mogelijk is. Aan de TU/e gebeurt veel en dat betekent dat we keuzes moeten maken. Het kan dus goed zijn dat we dan jouw ‘wens’ niet kunnen honoreren of pas in een later stadium.

  We werken nauw samen met de persvoorlichters van de TU/e en kunnen met hen overleggen of nieuwtjes ook geschikt zijn om buiten de universiteit kenbaar te maken. 

 • Mening geven?

  We zijn altijd benieuwd naar jouw mening! Daarvoor hebben we ruimte gereserveerd in Cursor-magazine. Ingezonden brieven (maximaal 250 woorden) kunnen worden gemaild naar cursortuenl. De redactie maakt de afweging of de brief gepubliceerd wordt en behoudt zich het recht voor om je bijdrage waar nodig in te korten of te weigeren.

  Wil je vaker je mening geven, neem dan contact met ons op voor meer informatie over het schrijven van een column. Op www.tue.nl/cursor kun je natuurlijk een reactie achterlaten onder elk nieuwsbericht, en ook via Twitter en Facebook kun je reageren op Cursor.

 • Suggesties voor verbetering?

  We staan open voor ideeën voor verbetering van onze producten. Neem met je suggesties/tips contact met ons op.