“Asbestsanering aan gevel W-hal levert geen gevaar op”

Ook aan de buitengevel van de W-hal wordt op dit moment door medewerkers van het bedrijf Horyon aan asbestsanering gedaan. Onder meer wordt asbesthoudende kit uit de raamsponningen verwijderd. Daarbij worden door de Horyon-medewerkers mondkappen gedragen en soms ook beschermende kleding. Het is logisch dat daarbij de vraag gesteld kan worden of deze werkzaamheden niet schadelijk zijn voor onbeschermde voorbijgangers.

door

Volgens projectleider Piet van Happen is hier sprake van een zogeheten ‘klasse 1-sanering’. “Dat is de lichtste vorm van asbestsanering”, aldus Van Happen. Net als bij een brand wordt het gebied rondom de saneringslocatie afgezet met tape. Wie daar buiten blijft, loopt geen enkel gevaar. Dat de medewerker een masker of beschermende kleding draagt, komt omdat die er bovenop staat en er de hele dag mee bezig is. Daar willen we geen risico bij nemen.”

De huidige werkzaamheden worden uitgevoerd op basis van een vooraf goedgekeurd saneringsplan, aldus Van Happen: “Het gecertificeerde bedrijf Sanitas Milieu Service controleert de aanpak van Horyon.”

Deel dit artikel