TU/e in de wolken met Bachelor College

Dr.ir. Lex Lemmens, binnenkort Dean van het Bachelor College, presenteerde donderdagmiddag in de Blauwe Zaal van het Auditorium de landelijke wervingscampagne voor het nieuwe bacheloronderwijs dat in september van start gaat. Het werd een verhaal over belevingswerelden, verleidingscasussen en projecties op wolken.

Over enkele dagen wordt officieel bekendgemaakt dat Lemmens, die al maanden door het leven gaat als beoogd Dean van het Bachelor College, dat ook daadwerkelijk wordt. Donderdagmiddag presenteerde hij met aanstekelijk enthousiasme de wervingscampagne voor het Bachelor College, die maandag 5 maart officieel van start gaat.

 

De campagne die twee weken zal draaien en de titel 'Beam your Dream' draagt, is bedacht door het Amsterdamse communicatiebureau YoungWorks. Dat bureau afficheert zich als specialist in het bereiken van jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Voor de TU/e heeft YoungWorks een campagne bedacht waarbij scholieren via de site www.beamyourdream.nl in bondige bewoordingen een droom kunnen insturen die dan geprojecteerd zal worden op een wolk. "Mochten die niet voorhanden zijn, dan projecteren we ze op gebouwen", vertelde een breed lachende Lemmens.

 

Naast Eindhoven en omgeving zal een zogeheten 'Dream Team' ook veertien andere steden aandoen met de installatie die het projecteren mogelijk maakt. Men staat onder meer in Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

 

Voor de campagne worden momenteel ook vier commercials opgenomen. Die zijn vanaf eind maart te zien op de jongerenzenders MTV, Comedy Central en TeenNick. "Via dagbladen zullen we de beïnvloeders van jongeren - ouders, docenten en decanen – aanspreken", aldus Lemmens. "Ook onze open dagen zullen er heel anders uit gaan zien. We stoppen met zenden en gaan de scholieren verleidingscasussen aanbieden, waarbij niet direct te zien is van welke opleiding die zijn. Op die manier willen meer aansluiten bij hun belevingswereld en ze laten zien dat de TU/e meer te bieden heeft dan techniek alleen. Zo zullen we dat de komende drie à vier jaar gaan doen."

 

Over de verdere totstandkoming van het Bachelor College is Lemmens optimistisch: "De komende maanden moet nog ontzettend veel werk verzet worden, maar de inzet en het enthousiasme ervoor is zeer groot." 

Deel dit artikel