Ensuite quadrivium winterconcert

Typemuziek bij winterconcert Quadrivium

Tijdens één concert genieten van een symfonieorkest, een koor, een harmonieorkest, een blokfluitgezelschap én een typemachine? Dat is mogelijk bij het winterconcert dat ESGM Quadrivium op 30 november geeft in de Blauwe Zaal van het Auditorium. Haar vier onderverenigingen Ensuite, Vokollage, Auletes en Sambuca brengen gezamenlijk een programma met als thema ‘jonge solisten’.

Symfonieorkest Ensuite opent het concert met misschien wel het beste celloconcert dat ooit geschreven werd: ‘Celloconcert no. 1’ van Saint-Saëns. Veelbelovend zestienjarig talent Esther te Kate uit Aalst schittert in de solorol in dit wereldberoemde stuk.

Koor Vokollage toont verschillende kanten van de familie Bach, van de zware koorarrangementen voor ‘Bourree’ en ‘Orgel fuga BWV 578’ van J.S. Bach tot de humoristische ‘Knock, Knock, choral cantata’ door P.D.Q. Bach. Romantisch wordt het met de moderne ‘Moonlight Serenade’ van Miller uit de blokfluiten van Sambuca.

Harmonieorkest Auletes verzorgt het slotoptreden met stukken in moderne sfeer, bijvoorbeeld ‘Hajj’ gecomponeerd door Melillo, een ode aan de gelovigen die de pelgrimstocht hebben voltooid en het offerfeest vieren. Ook dit werk bevat de nodige solodelen, verzorgd door orkestleden.  De afsluiter is voor ‘The typewriter’ van Anderson, waarin Erik de Jong, die we vooral kennen van slagwerk, de solopartij uitvoert op een typemachine.

Kaarten zijn te bestellen via secretaris@esmgquadrivium.nl en kosten 7,50 euro (normaal tarief) of 2,50 euro voor studenten.

Deel dit artikel