Archieffoto l Bart van Overbeeke

De hele wereld op één dag op de TU/e

Connect with my Culture- het evenement aan de TU/e waarbij studenten en medewerkers iets van hun geboorteland laten zien- was vorig jaar zo’n succes dat het binnenkort weer wordt gehouden. Op 15 november kunnen studenten en medewerkers vanaf 15.00 uur in de markthal van MetaForum hun cultuur uitdragen.

Een Griekse sirtaki, een modeshow in Chinese kledij, een Braziliaanse sambadans, Portugese fado, Nederlands klompendansen, een uitleg over een typisch Zuid-Afrikaans spel. Zo’n beetje alles is mogelijk tijdens het evenement. Alhoewel het verzoek om een vuurtje te maken vorig jaar wel werd afgewezen op last van de brandweer. Buiten de optredens is er een markt, waar deelnemers een kraampje kunnen inrichten met traditionele hapjes, drankjes, kunst, et cetera.  

Vorig jaar, toen Connect with my Culture voor het eerst werd gehouden, werd Vertigo massaal bezocht. Zo massaal, dat de beveiliging er aan te pas moest komen en bezoekers een tijdlang niet meer binnen mochten. In de vele malen grotere ruimte in MetaForum worden dergelijke problemen niet verwacht, stellen Inge Adriaans en Willem van Hoorn, twee van de organisatoren.  

Iedere medewerker en student die iets over zijn of haar land of cultuur wil tonen aan mede-TU/e’ers, kan zich aanmelden via connectwithmyculture@tue.nl. De organisatoren kunnen belangstellenden ook in contact brengen met andere studenten en medewerkers uit hetzelfde land, zodat er eventueel iets in groepsverband kan worden gedaan. Op 17 oktober is er vanaf 19.00 uur een informatieavond in de Common Room in de Bunker.

Hier vind je meer informatie.

Deel dit artikel