Foto | Bart van Overbeeke

Weer binnendoor naar het hart van de campus

MetaForum is sinds deze ochtend weer binnendoor te bereiken over de loopbruggen vanuit het Hoofdgebouw, Matrix en Potentiaal. Ze zijn in een half jaar tijd in een nieuw en modern jasje gestoken. De kleur is helder, het zonlicht wordt een beetje gedempt en het zal er niet meer vriezen.

Monteur Johnny van den Eijnde van montagebedrijf Gruyters uit Gemert ziet vandaag allemaal blije gezichten. “Mensen hoeven niet meer om te lopen, dat vinden ze fijn.”

Ook fijn is dat het binnenklimaat beter is dan voorheen. Hoofd Projectbureau van Dienst Huisvesting, ing. Jan Pekelder, vertelt dat het in de zomer enigszins koeler zal zijn door gekleurd glas en een ventilatiesysteem en dat het in de winter boven de nul graden zal blijven. Er is gekozen voor een exploitatie-vriendelijke manier van verwarmen, een zogenoemde ringverwarming. Monteur Van den Eijnde laat de waterslangen boven het plafond zien. “De warmte die het water afgeeft aan de lucht wordt door een installatie omlaag gedrukt.” 

Van den Eijnde hield zich vooral bezig met de aluminium puien. Er zit licht getint dubbelglas in. Dat is zonwerend, isolerend en voldoet aan veiligheidseisen. De puien aan de kant van MetaForum zijn brandwerend waardoor een eventuele brand in dat gebouw niet overslaat in de loopbrug.  De vloer is geïsoleerd met aluminium lamellen en eroverheen ligt een fris rood noppenzeil.

Deel dit artikel