Maak geen agendawijzigingen in je iPhone of iPad

Verschillende studenten en medewerkers liepen afgelopen week tegen de problemen met iOS 6.1 en iOS 6.1.1.aan op hun iPhone dan wel iPad. Dienst ICT adviseert nog niet te installeren. En als dat wel is gedaan, geen wijzigingen te maken in de agenda.

Een bug in zowel iOS6.1 als 6.1.1. is de oorzaak van de problemen. Het toestel komt in een lus als een persoon die is uitgenodigd voor een herhalende groepsbijeenkomst de afspraak afwijst of als er andere wijzigingen zijn. Er ontstaat dan in een ‘lus’ waardoor de batterij snel leegloopt en de iPhone of iPad zeer warm wordt. De processortijd en de hoeveelheid logs op de Exchange servers nemen flink toe en daardoor kan die Exchange server niet meer beschikbaar zijn. Ook zal de agenda vollopen met extreem veel kopieën van de betreffende afspraak.

Vanwege twee gestopte servers had Dienst ICT vorige week dinsdag iOS 6.1 en 6.1.1 geblokkeerd. Op woensdag heeft de dienst alles weer opengezet, na aanpassingen op de server.

Dienst ICT adviseert iOS 6.1 en 6.1.1. nog niet te installeren en te wachten op de nieuwe versie, 6.1.2. Die volgt waarschijnlijk deze week. Als het al is geïnstalleerd, kun je beter geen wijzigingen maken in de agenda van je iPhone of iPad. Agendawijzigingen kunnen wel via Outlook of een browser (Outlook Web Access) worden uitgevoerd.

Hier vind je het advies van Microsoft en hier vind je de melding van Apple.

Deel dit artikel