tech united robotpakken carnavalsoptocht

Tech United promoot Robocup tijdens carnavalsoptocht

Tech United loopt begin februari mee in de Eindhovense carnavalsoptocht. De teamleden zien in het feestgedruis een mooie kans om, verkleed als robots, de aankomende Robocup in Eindhoven te promoten.

De Robocup Dutch Open, vorig jaar april in Eindhoven, werd in de eigen stad eigenlijk maar magertjes gepromoot, concludeerde robotteam Tech United achteraf. “We hebben bijvoorbeeld wel posters opgehangen, maar al met al was het qua reclame toch een beetje een gemiste kans”, blikt officemanager en hardware-coördinator Harrie van de Loo terug - ook al trok het evenement een mooie 5.500 bezoekers.

Dat moet in de aanloop naar het komende wereldkampioenschap, vanaf 24 juni, anders, aldus Tech United. De leden zijn dan ook hard bezig met het opzetten van een waar publiciteitsoffensief, dat volgende maand echt moet losbarsten. Op het programma staan onder meer een scholentour, waarvoor het team door het hele land demonstraties gaat geven, en het bezoeken van zoveel mogelijk evenementen met een technisch karakter.

Het wat meer ludieke idee om op zaterdag 9 februari het Eindhovense carnavalsgedruis in te duiken, is afkomstig van onder anderen Werktuigbouwkundestudent Ferry Schoenmakers - naar eigen zeggen sowieso een fanatiek carnavalsvierder. Hij en zijn teamgenoten dachten er aanvankelijk nog aan om een carnavalswagen te bouwen voor de Lampegatse optocht, “maar daarvoor bleek het toch iets te kort dag, dus nu gaan we als loopgroep”.

De echte robots van Tech United, waaronder de voetballende TURTLEs, lopen of rijden trouwens niet mee in de optocht, benadrukt Van de Loo. “Daarvoor zijn ze veel te duur.” In plaats daarvan hijsen naar verwachting een kleine tien teamleden zichzelf in -nog zelf te knutselen- ‘blikken’ robotpakken, gemaakt van aluminium en buigzame afvoerpijpen. Van de Loo is één van de lopers, “ik denk dat  ik als afgekeurde robot mee mag”, zegt hij grinnikend. Ook Teun en Turtle, respectievelijk de mascottes van de Robocup 2013 en van Tech United, lopen mee in de stoet.

Een pakkende slogan om tijdens de optocht extra de aandacht te trekken, heeft het team nog niet, bekent Van de Loo. “Het is nog maar een beginnend idee; we moeten onszelf zelfs nog opgeven.”

Deel dit artikel