En hoe is het in Singapore?

Inmiddels woon ik alweer ruim vier maanden in Singapore voor mijn exchange semester aan de National University of Singapore of kortweg NUS. De NUS is de grootste en tevens de oudste van de 3 publieke universiteiten in Singapore. Singapore zelf is een klein, druk, goed georganiseerd land met wereldwijde invloeden. Het heeft vier officiële talen en is een mengelmoes van culturen.

De universiteitscampus heeft de grootte van Monaco en ligt tussen de heuvels ten zuidwesten van de stad. Aan mijn faculteit volg ik twee constructievakken en een ontwerpproject van een boeddhistisch centrum voor kunst en cultuur. De opbouw van dit project is ongeveer gelijk aan projecten die we aan de TU/e doen. Het enige verschil is de studiehouding die de lokale studenten hier hebben. De norm van het harde werken heeft mij ook vaak nachten op de universiteit gehouden. De overige nachten werden gevuld met excursies naar uitgaansgelegenheden in de stad, waar je de meest vreemde dingen meemaakt.

Omdat de meeste lokale studenten hier al eens op uitwisseling zijn geweest, word je met open armen ontvangen en voel je je thuis vanaf week 1. Het is hier heet en benauwd, modern en schoon, en er zijn vele interessante plekken. Je kunt veel over Singapore zeggen, maar na vier maanden ben ik erachter dat het een fantastisch eiland is. Mijn nieuwe Aziatische vrienden hebben mij kennis laten maken met het eiland. Immers, de beste clubs, barretjes en restaurants staan niet altijd in de boekjes of op internet. De mensen maken de stad en die ga ik het meeste missen. 

Na een schitterende tijd staat mijn backpack klaar voor het volgende avontuur in de omliggende landen.

Deel dit artikel