RvT-voorzitter Coopmans wordt directeur UPC Nederland

Ir. Baptiest Coopmans, die sinds 1 september 2012 voorzitter is van de Raad van Toezicht van de TU/e en die hier in 1988 afstudeerde als technisch bedrijfskundig ingenieur, wordt de nieuwe algemeen directeur van UPC Nederland. Dat maakte het mediabedrijf, waar ongeveer tweeduizend mensen werkzaam zijn, gisteren bekend.

In het Financieele Dagblad laat Coopmans vandaag weten het geweldig te vinden weer terug te zijn in de telecom- en mediawereld. Coopmans (1965) studeerde in 1988 af aan de TU/e als technisch bedrijfskundig ingenieur. Vanaf het jaar van zijn afstuderen tot 2006 was hij in diverse functies werkzaam bij Unilever, onder meer als bestuursvoorzitter van Unilever Mexico.

In 2006 ging hij aan de slag bij KPN als lid van de Raad van Bestuur, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de consumentenmarkt in Nederland en voor de strategische programma’s Reputatie, Merk en Kwaliteit. In november 2011 maakte KPN bekend dat Coopmans na goed overleg met de Raad van Commissarissen besloten had om KPN te verlaten per april 2012.

Als nieuwe topman van UPC Nederland volgt Coopmans Robert Dunn op, die is benoemd als financieel bestuurder bij het Britse Virgin Media. De Telegraaf noemt op haar site Coopmans ‘een zwaargewicht in de telecomsector’.

Over het jaar dat Coopmans ‘between jobs’ was zegt hij in het FD: “Ik heb dit tussenjaar ook gebruikt om te reizen met mensen die belangrijk zijn voor mij en om na te denken over de toekomst. Nu wil ik weer volop aan de slag, ik ben pas 48 jaar en heb echt zin om mij voor de lange termijn aan dit bedrijf (UPC Nederland -red.) te verbinden.”

Deel dit artikel