En hoe is het in Londen?

Na een eerder avontuur in Amerika, was het nu de beurt aan Londen om mij een halfjaar te vermaken. Als invulling van mijn BMT-minor een paar maanden studeren aan King’s College London aan de Biomedical Sciences faculteit klonk mij niet slecht in de oren. Ik zag slechts tegen twee dingen op: een halfjaar zonder vrienden/vriendin en het slechte weer waar Londen zo bekend om is. Dat laatste valt tot nu toe erg mee en, in vergelijking met Nederland, is het zelfs beter!

King’s College staat negentiende in de QS World University Ranking en de manier van onderwijs bevalt me erg goed. De campussen bestaan daarnaast grotendeels uit prachtige, oude gebouwen.

Naast mijn academische verplichtingen is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Ik ben lid geworden van de basketbalvereniging (2.09 m, dan moet je wel). Hier heb ik erg veel mensen leren kennen en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd, zoals een Halloween pub crawl. Helaas hield dit als nieuw lid ook in dat je ‘initiated’ moest worden, oftewel ontgroend. Het leek ze wel vermakelijk om ons in een luier te hijsen en in groepjes van vijf met de polsen aan elkaar te binden met tie-wraps. Zo liepen we door Londen en namen we de metro alsof het de normaalste zaak van de wereld was. De avond eindigde met een groot feest van alle sportverenigingen.

Ondanks deze ervaring raad ik het absoluut aan om lid te worden van (sport)verenigingen! Er is hier ook een Dutch Society waar ik lid van ben en waar we af en toe mee naar een Nederlands café gaan om een glas Heineken met een portie bitterballen te pakken. Ook gaan we hier Sinterklaas met elkaar vieren.

Studeren in het buitenland vergt wat papierwerk, maar dat is het absoluut waard!

Deel dit artikel