Foto | Bart van Overbeeke

Lex Lemmens hoogleraar Academic Science and Engineering Education

Het College van Bestuur van de TU/e heeft dr.ir. Lex Lemmens benoemd tot hoogleraar Academic Science and Engineering Education. Hij start per 1 december met deze functie. Lemmens blijft nog Dean van het Bachelor College.

Als hoogleraar zal Lex Lemmens leiding geven aan het onderzoek naar en de ontwikkeling en invoering van de vernieuwingen in het Academic Science and Engineering Onderwijs in het Bachelor College van de TU/e. Door op dit vakgebied een hoogleraar aan te stellen, wil de TU/e het signaal afgeven dat kwaliteit van het onderwijs hoog in het vaandel staat.

Rector Magnificus prof. dr. ir. Hans van Duijn noemt de benoeming van Lex Lemmens vernieuwend. "Zijn benoeming is niet alleen een waardering voor zijn persoon; de TU/e zet met hiermee een belangrijke eerste stap naar modern personeelsbeleid. Hoogleraarschap wordt naast de wetenschappelijke invalshoek mogelijk via de onderwijslijn.” Lemmens blijft naast zijn nieuwe rol als hoogleraar Dean van het Bachelor College.

Met de komst van het Bachelor Onderwijs is een belangrijke hervorming aangebracht in het onderwijs van de TU/e. Die moet onder meer leiden tot wijzigingen in bestaande curricula, de ontwikkeling van nieuwe onderwijsleerpakketten, nieuwe didactische aanpakken (activerende didactiek), nieuwe vormen van toetsing en anders ingerichte leeromgevingen waarvan digitalisering van het onderwijsleerproces mede deel uitmaakt.

(Bron: Persteam TU/e)

Deel dit artikel