En hoe is het in San Francisco?

Wie aan zomer in California denkt, denkt waarschijnlijk aan zon, zee en surfen. Dat deed ik ook, totdat ik juli en augustus in San Francisco had gespendeerd. De koele wind en vele mist worden veelvuldig toepasselijk beschreven als ‘The coldest winter I ever spent was a summer in San Francisco’. Dit mag de pret echter niet drukken, de stad is fantastisch met zijn vele heuvels, Victoriaanse huizen, grote parken en vriendelijke mensen.

San Francisco staat ook wel bekend als dé gay & hippie city. Tijdens mijn eerste weekend hier vond ook meteen de Love Pride plaats. Meer dan één miljoen mensen hadden zich verzameld in downtown San Francisco om liefde en gelijke rechten voor iedereen toe te juichen. Ik denk niet dat ik me een toepasselijker eerste weekend had kunnen wensen!

Deze zomer spendeer ik drie maanden in San Francisco voor mijn externe stage. Volgens mij zijn er niet veel contacten met UCSF vanuit de TU/e, maar als universiteit die op zowel klinisch gebied als onderzoeksgebied hoog aangeschreven staat, is het een aantrekkelijke bestemming als masterstudent in Medical Engineering. Ik werk in een ontzettend leuk lab op de gloednieuwe Mission Bay campus, waar ik stamcellen probeer te maken van humane endotheelcellen. We willen hierbij de ‘identiteit’ van de cellen bestuderen tijdens het reprogrammeren, om te kijken of er andere cellen ontstaan, die gedeeltelijk stamcel zijn. Erg interessant, en heel anders dan het toegepast onderzoek aan de TU/e.

Buiten het lab probeer ik veel leuke dingen te doen met andere internationale studenten, die ik heb leren kennen via het International Students and Scholars Office. Met een aantal van hen ben ik bijvoorbeeld een weekendje weg geweest, waarbij we zijn gaan raften, de Californische hoofdstad Sacramento hebben bezocht en wijn hebben geproefd in Sonoma. Kortom: een erg geslaagde bestemming, zeker een aanrader!

Deel dit artikel