Met de klok mee vanaf linksboven: Anthonie Meijers, Maarten Steinbuch, Wil van der Aalst en René Janssen.

Kennismaken met het werk van de universiteitshoogleraren

De vier universiteitshoogleraren die begin 2013 zijn benoemd, geven de komende maanden lezingen. Ze laten de TU/e-gemeenschap via deze weg kennismaken met hun wetenschappelijke werk. De lezingenreeks 'Aan de Dommel' wordt georganiseerd door het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen. Prof.dr.ir. Wil Van der Aalst geeft maandag de eerste lezing.

Het College van Bestuur heeft in maart vier nieuwe universiteitshoogleraren benoemd. Prof.dr.ir. Maarten Steinbuch (W), prof.dr.ir. Wil van der Aalst (W&I), prof.dr.ir. Anthonie Meijers (IE&IS) en prof.dr.ir. René Janssen (ST en TN) worden gezien als ambassadeurs van de universiteit en treden in de voetsporen van prof.dr. Bert Meijer (ST, BMT en ICMS), die al in 2004 werd benoemd tot universiteitshoogleraar.

Van der Aalst trapt aanstaande maandag om 11.30 uur af in de Zwarte Doos. Zijn lezing ‘Mine your own business - Using process mining to turn big data into process models’ zal gaan over hoe met behulp van process mining in kaart wordt gebracht hoe mensen een systeem gebruiken, waar de knelpunten zitten en hoe organisaties hun proces beter op orde kunnen krijgen.

Universiteitshoogleraar René Janssen heeft het 4 oktober over organische zonnecellen en gaat bespreken hoe nieuwe organische halfgeleiders met uitgebreide optische absorptie tot betere resultaten kunnen leiden.

Op 21 november is het de beurt aan Maarten Steinbuch. In zijn lezing ‘Caring Cars and Curing Robots’ brengt hij onder de aandacht welke ontwikkelingen er zijn op gebied van ‘high tech motion systemen’. Hij gaat onder meer in op de voetbalrobots van Tech United, een chirurgische oogrobot en voertuigen die efficiënt met brandstof omgaan. 

Anthonie Meijers sluit de lezingenreeks 19 december af. Zijn specialisatie ligt op het gebied van philosophy and ethics of technology. Waarover hij het exact gaat hebben in zijn lezing, is nog niet bekend.

16 september 2013, 11.30 uur, Zwarte Doos Filmzaal, door prof. Wil van der Aalst

4 oktober 2013, 15.00 uur, Zwarte Doos Filmzaal, door prof. René Janssen

21 november 2013, 10.30 uur, gebouw Ceres 0.31, door prof. Maarten Steinbuch

19 december 2013, 11.30 uur, Zwarte Doos Filmzaal, door prof. Anthonie Meijers 

Deel dit artikel