Sophie Brenny in het Bumrungrad International Hospital.

En hoe is het in Bangkok?

Begin augustus ben ik in Thailand aangekomen voor het tweede deel van mijn afstudeerproject. Thailand staat bekend om zijn historische tempels, massages en natuurlijk de lady boys.

Misschien denk jij nu ‘Oké, wat is er dan voor interessants te doen voor een Industrial Design-student?’ Het antwoord is Bumrungrad International Hospital, een gebouw dat er meer uitziet als een vijf sterren-hotel dan als een ziekenhuis. Het is het grootste internationale privé-ziekenhuis in Zuidoost-Azië en ontvangt jaarlijks meer dan één miljoen internationale patiënten die hier naartoe reizen voor medisch onderzoek of ingrepen. Van die één miljoen komt bijna de helft oorspronkelijk uit Arabische landen, waar geen of slecht Engels wordt gesproken

Binnen mijn project probeer ik een systeem te ontwerpen om Arabische patiënten die langer dan een week in het ziekenhuis verblijven te helpen een band op te bouwen met hun Thaise vertalers en medisch personeel. Het emotioneel ondersteunen van zo’n patiënt die ver van huis is, is erg belangrijk voor zijn of haar algemene welzijn en gevoelens. Hierin moet ik zowel de Arabische als Thaise cultuur ondersteunen. Niet zo heel gemakkelijk natuurlijk!

Ik ben zelf gedeeltelijk in Thailand opgegroeid en had al ervaring met de lokale cultuur. Jammer genoeg heeft Thailand de laatste tijd een beetje een slechte/ onrustige reputatie in de media. In de meeste delen van de stad is echter niks te merken van de onrust. Het is niet voor niks the land of smiles! Mensen zijn ondanks alles aardig, open en gastvrij.

Mocht je binnenkort Bangkok willen bezoeken, ga dan ook naar Sukumvit soi 36, waar je heel veel verschillende en heerlijk lokale gerechten kan proeven terwijl je aan tafel zit op straat. Zeker weten een ervaring waard!

Sawadi kha en tot dan!

Deel dit artikel