Iris bij Great Ocean Road.

En hoe is het in Melbourne?

Melbourne is dit jaar voor de vierde keer op rij verkozen tot ‘s werelds meest leefbare stad. Daarnaast staat Melbourne ook hoog op de lijst van beste steden voor studenten. En ik heb het geluk dat ik zes maanden mee mag maken wat dat nou precies inhoudt.

Sinds juli ben ik hier op exchange om een semester Industrial Design te studeren aan het Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT). Naast de RMIT zijn er hier in Melbourne nog drie andere universiteiten. De studentenpopulatie telt maar liefst 18.9000 hoofden, waarvan één derde afkomstig is uit het buitenland. Australiërs zijn hier in de stad dus zeldzaam. Toch is de Australische cultuur hier goed merkbaar, alles gaat hier op een relaxed Australisch tempo. Kwartier te laat voor je les?? “No worries mate”, je bent ruim op tijd!

Melbourne is een enorme stad, er is altijd wat te doen en de mensen hier zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Tot nu toe is mijn studie hier ook erg goed bevallen, over vier weken sluit ik mijn semester af en ik kan niet wachten om daarna (verder) te gaan reizen door Australië!Naast de studie is alles rondom een exchange vooral ook een heel mooie ervaring. Ik heb vrienden gemaakt van over de hele wereld: Mexico, Guatemala, US, Europa, Australië, Colombia, Brazilië, Korea en ga zo maar door. Hierdoor heb ik ontzettend veel geleerd over de wereld en vele verschillende culturen. In mijn vrije tijd probeer ik zo veel mogelijk van het land te zien en feestjes mee te pakken. Eén nadeel aan Australië: alcohol is ontzettend duur… Maar gelukkig verkoopt de Aldi 4L vacuüm verpakkingen Goon (goedkope wijn) voor slechts 8 dollar(goed voor mooie avonden en flinke katers).Ik kan het iedereen aanraden om een periode naar het buitenland te gaan. Het is niet altijd even makkelijk, maar een hele mooie en leerzame ervaring die je nooit zult vergeten! Ik ben benieuwd wat de komende maanden mij nog zullen brengen.

Deel dit artikel