Joost Vandewal (tweede rechts) in Porto.

En hoe is het in Porto?

Mijn naam is Joost Vandewal en ik heb voor het pittoreske Porto gekozen, vooral door mijn eerdere positieve ervaringen met aardige Portugese mensen, mijn interesse in de Portugese taal en de positieve verhalen over Porto als Erasmusstad. Tot op heden ben ik erg tevreden met mijn keuze en kan ik Porto zeker aanraden.

De Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto (FEUP) biedt diverse vakken aan, die onder andere zijn gerelateerd aan Technische Bedrijfskunde. Zo heb ik vakken in de richting van Marketing en Operations Management & Logistics. Een grote tegenvaller van FEUP is dat ondanks vakken als ‘Suitable for English students’ aangekondigd worden, dit niet meteen betekent dat de vakken in het Engels gegeven worden. Het geeft louter aan dat er een Engelstalig examen gecreëerd kan worden. Mijn tip is dan ook om de desbetreffende docent, voorafgaand aan het kiezen van je vakken, te benaderen en te vragen hoe de opzet eruitziet voor Erasmus-studenten zodat je een bewuste keuze kunt maken.

Porto is een mooie en dynamische havenstad waarbij echt alle denkbare faciliteiten op loopafstand te bereiken zijn. Qua vervoer heb ik bewondering voor het metrostelsel waar de metro’s erg stipt en frequent rijden. De sociale cultuur van het Portugese volk zie je vooral bij het onzelfzuchtig delen van eten en drinken, de tijd nemen om spontaan ergens koffie te drinken en de vriendelijkheid van zowel studenten als locals.

Als Erasmusstudent zul je buiten studeren vooral veel wandelen langs de Douro-rivier en door het heuvelachtige landschap, portwijn drinken, FC Porto aanmoedigen en het strand bezoeken/surfen.

Het is erg prettig om niet alleen jezelf te leren kennen tijdens een Erasmussemester, maar vooral ook andere culturen!

A nation’s culture resides in the hearts and in the soul of Erasmus people - Mahatma Gandhi (freely translated)

Deel dit artikel