Het pand aan de Vestdijk waar SSRE naartoe verhuist.

Ook SSRE gaat naar monumentaal pand in het centrum

Studentengezelligheidsvereniging SSRE hoopt over een jaar de deuren van haar sociëteit te kunnen openen aan de Vestdijk 22. Het bod dat de vereniging onlangs heeft uitgebracht, is volgens praeses Han Raaijmakers geaccepteerd. Volgens hem is met de aankoop een bedrag gemoeid van ongeveer een miljoen euro.

In het kantoorpand aan de Vestdijk 22 - een gemeentelijk monument dat in 1880 als woonhuis werd gebouwd - zat als laatste gebruiker een vastgoedbedrijf. Op de site van Funda staat dat het inmiddels een kleine zes maanden te koop staat voor een bedrag van 995.000 euro, exclusief kosten koper.

Volgens Raaijmakers, vierdejaars Werktuigbouwkunde en sinds een jaar praeses van SSRE, zal dat bedrag niet betaald worden, maar komen de totale kosten uit op ongeveer een miljoen euro. Volgens hem vergelijkbaar met het bedrag dat Demos onlangs betaalde voor het pand De Keizer. 

Raaijmakers laat weten dat zijn vereniging de afgelopen jaren al vermogen heeft opgebouwd toen bekend werd dat de Bunker verlaten moest worden en een nieuw onderkomen moest worden aangeschaft. Ook de TU/e levert een bijdrage, evenals voor beide andere gezelligheidsverenigingen - het E.S.C. en Demos - het geval is. Ook gaat men nog geld inzamelen bij de leden en de reünisten.

Op de site van Funda is te zien dat het pand in een goede staat verkeert en ook Raaijmakers zegt dat voor wat betreft vergader- en kantoorruimtes weinig aanpassingen nodig zullen zijn. Op de begane grond wil SSRE de sociëteitsbar plaatsen, die overigens niet zoals bij het E.S.C. vrij toegankelijk zal zijn. Daarvoor moet bij de gemeente nog een vergunning aangevraagd worden.

Met een architectenbureau zal snel aan de slag gegaan worden om hiervoor een ontwerp te maken en volgens Raaijmakers zal ook de expertise van specialisten uit eigen gelederen hierbij ingezet worden. Over een jaar hoopt SSRE de introgangers in haar nieuwe sociëteit te kunnen ontvangen. Maar volgens Raaijmakers is zijn vereniging afhankelijk van de medewerking van veel partijen en zorgt het feit dat het een gemeentelijk monument is er ook voor dat eventuele aanpassingen altijd voorgelegd moeten worden aan de gemeente.

Deel dit artikel