Parkeerverwijssysteem werkt nog altijd niet

Het parkeerverwijssysteem op de campus, dat half april actief is geworden, werkt nog niet zoals het zou moeten. De parkeerzuilen geven al maanden niet de juiste aantallen weer. Dit komt onder meer door een softwareprobleem. De TU/e heeft de leverancier deze week via een formele brief gesommeerd het volledige systeem 21 september goed werkend te hebben.

Het systeem dat op de campus bij de verschillende parkeerterreinen moet aanduiden hoeveel vrije plekken er nog zijn, werkt al maanden niet zoals zou moeten. Mirjam Jahnke, hoofd Safety & Security, laat weten "dat niet iedere auto die een zone in- of uitrijdt op de juiste wijze wordt gedetecteerd. Dat heeft onder andere te maken met een softwareprobleem, maar ook met het feit dat auto's tegen het verkeer in rijden en/of te korte bochten nemen. We moeten kijken of we dit op de weg zelf nog beter kunnen sturen."

Volgens Jahnke werkt het basissysteem goed, "maar we komen in de praktijk situaties tegen, waar een cameraherkenner niks mee kan. Denk aan een auto met aanhanger die op de auto een andere nummerplaat heeft dan de aanhanger, of kentekenplaten die half afgedekt zijn aan de achterzijde, maar aan de voorzijde gewoon leesbaar zijn."

Eerder dit jaar had de leverancier ook al een softwareprobleem gevonden en verholpen. Dat bleek toch niet de uiteindelijke oplossing. Jahnke: "Sinds de laatste overleggen met de leverancier in juli is één en ander bij hen in onderzoek en is hun ontwikkelafdeling ermee bezig."  De TU/e heeft afgelopen week een brief naar de leverancier gestuurd, waarin staat dat het systeem 21 september zoals in de opdracht beschreven, moet zijn opgeleverd.

Deel dit artikel