Foto | Bart van Overbeeke

Aanschuiven bij Villa Kakelbont

Elke twee weken schuift Cursor aan tafel in een Eindhovens studentenhuis. De koks geven hun succesrecepten prijs en en passant leren we het huis, de gewoontes en bewoners kennen. Deze keer: aanschuiven bij Villa Kakelbont, Stratumseind 38a.

door

Waarom is het leuk om in dit huis te wonen?
“Stratumseind”, zegt Youri van Eijk, eerstejaars Scheikundige Technologie, doelend op de uitgaansstraat waar het huis staat. Ze wonen er niet alleen, ze gaan er ook elke donderdag uit. “Costa is populair”, zegt studie- en jaargenoot Job Nijhuis. “Maar we kijken vooral waar de aanbiedingen zijn, die zien we ten slotte overdag al als we door de straat lopen”, zegt Laura Kuntze, tweedejaars Technische Wiskunde die als laatste in het huis is komen wonen. Het samenwonen sinds een jaar bevalt ze allemaal goed. “Koken, eten, uitgaan, bij elkaar hangen en poetsen als het zo uitkomt”, somt Myrthe Oostenbrink, eerstejaars Verpleegkunde de gezamenlijke activiteiten op. Voor Lisa van Heyningen, eerstejaars Bouwkunde, heeft de keuze voor Eindhoven ook goed uitgepakt. “De studie en mijn huisgenoten bevallen prima.”

Hoe zijn jullie hier terechtgekomen?
“Via een makelaar”, zegt Job. “Laura is de enige die moest hospiteren. Zij heeft het gewonnen van acht andere studenten, maar vanaf nu komt er een strengere selectie”, lacht hij.

Zijn er al tradities of huisregels?
“We wonen hier nog te kort om echte tradities te hebben”, zegt Job. “Maar als je zonder reden aan de deurbel trekt, dan moet je ’Adje trechten’, dat betekent dat er een biertje door een trechter in je keel wordt gegoten. De trechter was de mascotte van een huisgenootje van ons tijdens de intro”, zo verklaart hij de strafmaatregel.

Recept: Hamburgers à la Youri

Dit gerecht maakt deze ‘vleesspecialist’ tot nu toe alleen klaar bij speciale gelegenheden, zoals aan het eind van de tentamenweek, met Carnaval en deze keer - voor 5 personen - omdat Cursor langskomt.

-Meng een kwart flesje Texas Barbecue Seasoning mix, 2 eieren, 2 in kleine stukjes gesneden uien, 2 beschuitjes, wat peterselie, zout en peper door 1,5 kilo gemengd gehakt.
-Rol hier hamburgers van.

-Haal frites bij de fritesboer.
- Snijd ondertussen een half pond tomaten in schijfjes.
- Zet een geopende zak sla op tafel.
-Leg voor ieder 2 witte broodjes klaar.
- Breng alles op smaak met knoflooksaus en mayonaise.
- Verdeel geraspte kaas over het geheel.

Eet smakelijk!

Hoe komen jullie aan het gezamenlijke meubilair?
“Deze boxen hebben we gekocht van de opbrengst van het statiegeld van kratjes. De bank hebben Job, Youri en nog een andere huisgenoot van de buitenste ring van de stad hier lopend naar toe gesleept, want hij paste niet in de auto.” legt Youri de keuze uit, terwijl hij ondertussen de zak sla langzaam leeg eet. De bij het meubilair horende huismascotte in de vorm van een varken ligt - om onduidelijke redenen - buiten op het dak. De andere staat op de ijskast. “Er is nu een actie bij Jan Linders met dieren en het varken vinden we gewoon het leukst”, aldus Lisa.

Hebben jullie nog leuke dingen gepland?
Volgens de bewoners komt er snel een huisfeest en moet Job volgens Lisa - omdat hij niks aan sport doet- een keer mee naar de zumba.

Wil jij ook met je huis in deze rubriek? Stuur ons dan een mailtje!
Smaakt dit artikel naar meer? In onze rubriek 'Aanschuiven bij' vind je alle verhalen tot nu toe.

Deel dit artikel via je socials