Onthulling van de naam 'Aurora'.

Studenten bezoeken nieuwe woontoren op campus

Ruim honderd internationale studenten brachten zaterdag 16 april een bezoek aan de nieuwe woontoren op het TU/e-terrein, die verrijst achter het gebouw Traverse. Ook de naam van het gebouw werd onthuld: Aurora, gekozen uit meer dan honderd suggesties na een brainstormsessie met studenten.

Vestide, onderdeel van Woonbedrijf en gespecialiseerd in studentenhuisvesting, hield zaterdag rondleidingen. De tours waren mede bedoeld om de eerste reacties en wensen van toekomstige huurders, van wie een deel nu nog in een van de 186 spaceboxen op het TU/e-terrein woont, in kaart te brengen. Deze spaceboxen krijgen na de ingebruikname van Aurora een nieuwe bestemming.

Op de eerste verdieping van de toren in aanbouw waren voor de gelegenheid al een paar woonruimtes ingericht. De eerste indruk stemt de toekomstige bewoners bovenal positief, blijkt volgens Vestide uit de reacties van de bezoekende internationals. Onder andere de grootte van de ruimtes en de sfeer van het gebouw worden geroemd, evenals de aanwezigheid van een gezamenlijke ontmoetingsruimte.

De woontoren, waarvan de bouw in juni 2015 startte, telt veertien verdiepingen met in totaal 303 uiteenlopende wooneenheden. Huurders kunnen naar verwachting rond 1 augustus inhuizen, liet Harald Evers, districtsmanager van Vestide, zaterdag weten.

Tegelijk met de nieuwe toren van Vestide kreeg ook het TU/e-gebouw Potentiaal, dat eveneens de functie van woontoren krijgt, een nieuwe naam: Luna. In dit gebouw komen, behalve driehonderd woonunits, onder andere ook een restaurant en de onderkomens van de studentencultuurverenigingen die nu nog in de Bunker zitten.

De namen van de twee woontorens horen bij elkaar. Aurora verwijst naar de godin van de dageraad, het opkomen van de zon in het oosten; Luna (gelegen ten westen van Aurora) staat voor de godin van de maan en daarmee voor het einde van de dag.

Jo van Ham, lid van het College van Bestuur van de TU/e, zegt “heel trots” te zijn op Aurora en Luna, tevens de eerste permanente woonvoorzieningen op de campus. “Het studentenleven bestaat niet alleen uit studeren; we vinden wonen, sport, vrije tijd en elkaar ontmoeten net zo belangrijk. Op de campus kan dat van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.”

Deel dit artikel