INTRO 2016 | Het Limbopad: Een regen van stickers en flyers

Atletiekvereniging Asterix heeft speciaal op deze zonnige ochtend op het Limbopad de paarse loper uitgerold voor de nieuwe eerstejaarsstudenten. Een lid van kanovereniging Okawa heeft een heuse kano om zijn middel ‘hangen’. Studenten van de verschillende opleidingen zijn vrolijk uitgedost en zwaaien uitbundig met opsteekbordjes van hun opleidingen. Het is een gezellige drukte op het Limbopad vanochtend. Talrijke studentenverenigingen hebben hun plekje veroverd op het Limbopad en staan klaar om te gaan ‘lubben op het Limbopad’.

 

Boreas, de studentenzeilvereniging staat bijna achteraan op het Limbopad - aan de 'campuskant' van de Dommel. Linda Julies en Saskia Peters geven hun tactiek voor vanochtend aan: “We plakken stickers van onze vereniging op alle studenten die voorbijkomen en we delen flyers uit”, zegt Saskia. “En we zijn gewoon heel enthousiast”, vult Linda aan. “We hebben zelfs al iemand gesproken die een zeilboot heeft gebouwd.” Ralf Uittenhout van studentenhockeyvereniging DonQuishoot vertelt: “Het doel van vanochtend is om naamsbekendheid te krijgen voor onze vereniging, het echt werven van nieuwe leden komt morgen op de Green Strip Market.”

Schaatsvereniging Isis kiest bewust voor een plek in het midden van het Limbopad, waar overwegend de kleinere verenigingen hun plek hebben gevonden. Ook de vrouwelijke Tuna-groep, La Tuniña, is vertegenwoordigd. Rosemarie van den Bongard zegt dat nieuwe leden nog helemaal geen muziekinstrument hoeven te spelen, en ze krijgen een instrument in bruikleen. Tijdens de Green Strip Market pakken ze het dit jaar anders aan, ze geven een pasacalle, een ‘muzikale optocht’ om nieuwe leden te werven. 

De eerstejaarsstudenten laten op deze zonnige ochtend de ‘regen van stickers’ gewoon over zich heen komen. Bas Klein (20) gaat Electrical Engineering studeren en komt uit Groningen. Hij heeft ongeveer 15 stickers op zijn kleren geplakt gekregen. “Ik ben wel van plan om lid te worden van een vereniging, maar weet nog niet precies welke, misschien de roeivereniging.” Aankomend studente Industrial Design Vera Tak (18) komt uit Waalre en vindt al die verenigingen op het Limbopad feestelijk en gezellig. “Ik weet nog niet of ik lid word van een vereniging, maar ik sta er in ieder geval open voor.” 

Nina van Velsen (18) komt uit Goes en gaat Medische Wetenschappen en Technologie studeren. Ze heeft nog ongeveer 20 stickers op haar kleren zitten, maar vertelt dat ze er al heel wat af heeft getrokken. Ook zij weet nog niet of ze lid wordt, vroeger heeft ze wel gedanst. Guus Baeten, Justin Houx en Jim Vaughan vormen een vriendengroepje uit Roermond. Guus heeft zich aangemeld voor de opleiding Electrical Engineering, Justin gaat Biomedische Technologie studeren en Jim heeft gekozen voor Sustainable Innovation. Guus is geïnteresseerd in rugby: “dus misschien word ik daar wel lid van.” Justin Houx heeft de intentie om lid te worden van een sportvereniging. “Misschien wordt het roeien of voetbal”, vertelt hij. Jim Vaughan heeft nog geen specifieke vereniging in gedachte, maar hij gaat wel op zoek.  

 

Deel dit artikel