Iulian at the celebration of the historic win of the cup in the National Baseball League.

En hoe is het in Chicago?

Chicago, ook wel ‘Windy City' genoemd, is één van de bekendste steden in de VS. De stad heeft een rijke muziekgeschiedenis, had een grote rol in de opkomst van de Blues en was de thuishaven van de beruchte gangster Al Capone.

Zoals de meeste Amerikaanse steden is Chicago relatief jong. Desondanks is het een stad vol diversiteit, met grote Indische, Oekraïense, Italiaanse en Poolse gemeenschappen die al meer dan een eeuw in de stad wonen. De inwoners van Chicago hebben er met veel gevoel voor kunst en design voor gezorgd dat de stad gezien wordt als het belangrijkste centrum op het gebied van kunst en cultuur in de VS. Door de hele stad zijn dan ook vele kunstwerken en futuristische design elementen terug te vinden.

In Chicago duurt het zo’n twee maanden voordat je de niet-toeristische locaties leert kennen. De stad heeft veel te bieden: goede restaurants (geen burgers), Speakeasies (bars uit de tijd dat alcohol verboden was, 1920-1933), legendarische blues & jazz-optredens en vele comedy-podia. Vooral stand-up comedy speelt een belangrijke rol. De Second City school voor improvisatie comedy in Chicago is één van de bekendste in dit vakgebied en onder de afgestudeerden zijn onder meer Jimmy Fallon, Steve Carell en Robin Williams. Nadat ik één van hun shows had gezien, besloot ik een achtweekse stand-up comedy cursus te volgen. Het bleek een hilarische bezigheid en ik ben bijna mijn carrièrekeuze gaan heroverwegen.

Het gastbedrijf tijdens mijn stage van vijf maanden was Argonne National Research Laboratory. In samenwerking met het Department of Energy doen zij onderzoek naar alle soorten energie. Ik maakte deel uit van de transportafdeling van de Energy Systems groep en mijn werk richtte zich op verbonden en geautomatiseerde voertuigen: de heilige graal van onze toekomstige vervoersmiddelen. Los van het feit dat het laboratorium twintig mijl buiten de stad ligt en dat er een voornamelijk Franse sfeer in de groep heerst, is Argonne een fantastische plek om te werken. De salarissen zijn hoger dan in Nederland, maar je zal er enige tijd moeten werken om jezelf te bewijzen. Eén tip voor toekomstige kandidaten: Zorg voor een goedkope auto, de brandstof is goedkoop en de afstanden zijn groot hier.

Ik heb veel meegemaakt tijdens mijn verblijf in de Verenigde Staten: veel nieuwe vrienden gemaakt, verbluffende steden en nationale parken bezocht, veel nieuwe ervaringen opgedaan, verhalen voor het leven en Trump die tot president werd gekozen.

Deel dit artikel