En hoe is het in Brisbane?

Hallo allemaal! Ik ben Gerwin, zesdejaars bij BMT. Ik ben op het moment bezig met het laatste gedeelte van mijn master: de externe stage. Ik wilde voor mijn stage graag ver weg en na flink wat mailen kon ik aan de slag in Brisbane in Australië.

Ik loop stage aan het Institute of Molecular Biosciences (IMB), wat een apart gedeelte van de University of Queensland is. In dit instituut wordt alleen onderzoek gedaan en daar hebben ze ook de meest moderne apparaten voor gekregen. Hierdoor is het onderzoek erg hoogstaand en goed.

Brisbane ligt in het midden van de oostkust van Australië. Het is de op twee na grootste stad van Australië. Omdat het aan de andere kant van de wereld ligt, is het er op dit moment dus zomer. Vanwege het tropische klimaat is er dagelijks een temperatuur van minimaal 27 tot 30 graden en een hoge luchtvochtigheid waardoor je heel snel heel veel gaat zweten.

De natuur is erg mooi; het is erg groen en er zijn veel nationale parken waar je kunt kamperen en hiken op minder dan vier uur rijden.

Brisbane is vooral een relaxte en moderne stad. Er wonen twee miljoen mensen, maar het centrum is best klein wat alles overzichtelijk maakt. In het weekend vind je overal foodmarkets waar de meest uiteenlopende gerechten worden verkocht; van Zweeds tot Nepalees en van Chinees tot Nederlands (ik heb zelfs al Nederlandse frieten en poffertjes kunnen kopen).

Omdat Australië best duur is (de gemiddelde prijs is hier ongeveer anderhalf keer zo hoog als in Nederland), is het slim om bij deze markten je wekelijkse groenten en fruit te kopen, omdat het meestal net wat goedkoper is dan in de winkel. Brisbane bevalt mij erg goed en ik zou deze stad zeker aanraden voor een stage.

Deel dit artikel