Bart op de zoutvlakten in Jujuy.

En hoe is het in Argentinië?

Toen ik aankwam in Buenos Aires sprak ik geen woord Spaans. Brood kopen lag al aan de grens van mijn kunnen. Gelukkig waren er veel reizigers die in dezelfde schoenen hadden gestaan die me konden helpen. Een nieuwe taal leren uit noodzaak is zwaar, maar ook een geweldige ervaring. Welkom in Argentinië!

Naast de nodige academische invulling heeft dit land veel te bieden voor diegenen onder ons die de wanderlust te pakken hebben. De bergen van Salta, de zoutvlakten van Jujuy en de watervallen van Iguazu zijn allen legendarisch. 

Welkom in Argentinië. 

Toch was het een vreemde gewaarwording dat je als buitenlander je euro’s op de zwarte markt moest wisselen voor peso’s. Dit omdat de regering valse koersen vasthield om de export te stimuleren.

Welkom in Argentinië...

Het werd pas echt bizar op het moment van de confrontatie met de daadwerkelijke armoede van het land. De frequente rellen en protesten brengen geregeld een grimmige sfeer in het centrum. De groeiende criminaliteit (die vooral bestaat uit afzetterij, diefstal en omkoperij) zet dit ogenschijnlijk westers land in sterk contrast met ons kikkerlandje. 

Welkom in Argentinië? 

Afgelopen half jaar heeft gezorgd voor geweldige, zeldzame ervaringen en vriendschappen die ik nooit zal vergeten, maar wat is het goed om terug te zijn. 

Welkom thuis!

Deel dit artikel