Bouwkunde benoemt Masi Mohammadi tot hoogleraar

De faculteit Bouwkunde heeft Masi Mohammadi benoemd tot hoogleraar Smart Architectural Technologies. De komende vijf jaar zal ze twee dagen per week invulling geven aan deze leerstoel binnen de unit Architecture Urban Design & Engineering (AUDE).

Masi Mohammadi is geboren in Iran en behaalde daar haar bachelor Cartografie en haar master Civiele Techniek. Daarna heeft ze een aantal jaren gewerkt aan het Nationaal Centrum voor Cartografie van Iran als fotogrammetrist en GIS-specialist. Later is gaan werken als onafhankelijk architectuurconsultant.

In 2001 kwam Mohammadi naar Nederland; twee jaar later startte ze aan de TU/e-faculteit Bouwkunde met de masteropleiding Architectural Design & Engineering. In 2010 is ze aan dezelfde faculteit gepromoveerd op het onderwerp 'Empowering Seniors through Domotic Homes'.

Aansluitend op haar promotie werd Mohammadi benoemd tot universitair docent bij Bouwkunde. In 2012 werd ze tevens benoemd tot lector Architecture in Health aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen voor vier dagen per week. De resterende dag bleef ze als UD verbonden aan de TU/e.

De faculteit Bouwkunde laat weten blij te zijn dat Mohammadi de hoogleraarspositie heeft geaccepteerd. Als hoogleraar zal ze onderzoek doen binnen het researchprogramma Living Cities. Haar onderwijs zal bijdragen aan het masterprogramma Architecture Urban Design & Engineering en Mohammadi zal het afstuderen van masterstudenten binnen de unit AUDE begeleiden.

Bron: faculteit Bouwkunde

Deel dit artikel