Voetbalrobots Tech United tweede in Portugal

Tech United is tweede geworden tijdens de Portugese Robotics Open, afgelopen weekend in Braganca. De voetbalrobots van het TU/e-team verloren de finale met 1-2 van het Portugese team CAMBADA.

Tech United was sinds woensdag in Braganca voor de zestiende editie van de Portugese Robotics Open, “een mooie kans om ons optimaal voor te bereiden op het aankomende WK in Leipzig”, aldus het team in zijn nieuwsbrief. De concrete doelstellingen voor de week: “Het perfectioneren van strakke passes tussen de robots, het verbeteren van onze verdedigende strategie en het implementeren van een nieuwe vrije-trapvariant”.

Drieënzeventig doelpunten scoorden de Eindhovense voetbalrobots in de poulefase, verdeeld over vijf wedstrijden - onder andere tegen de eveneens naar Portugal afgereisde provinciegenoten van ASML-team Falcons. Het TU/e-team kreeg slechts twee doelpunten tégen. De finaledag werd geopend met de halve finale tegen het Portugese team 5DPO, die de Eindhovenaren met 13-0 op hun naam mochten schrijven.

In de finale trof Tech United dezelfde tegenstander als in de slotstrijd vorige maand tijdens de Robocup European Open in Eindhoven: CAMBADA. Die finale werd in het voordeel van Eindhoven beslist (2-0), maar nu in eigen huis bleken de toen al taaie Portugezen een nóg pittiger tegenstander.

De Tech United-doelman wist zijn territorium lange tijd goed te bewaken en het team kwam voor rust zelfs op voorsprong. Maar na de rust volgde al snel de gelijkmaker door CAMBADA, gevolgd door het beslissende tweede Portugese doelpunt.

Tech United gaat ondanks het verlies in de finale monter weer naar huis, laat het in zijn terugblik weten: “We zijn aan elkaar gewaagd en kijken uit naar het wereldkampioenschap in Leipzig, eind juni”.