Veerle Lemmens. Foto | Bart van Overbeeke

Living on campus | “Dit is lekker mijn eigen plekje”

Voordat de achttienjarige Veerle Lemmens haar studio in Luna betrok, was ze vanuit haar woonplaats Landgraaf al heel lang op zoek naar woonruimte. Maar eenmaal verhuisd voelde het voor haar meteen goed: “Dit is echt mijn eigen plekje. Ik houd van een opgeruimd huis en van privacy. Nu hoef ik met niemand rekening te houden en als ik behoefte aan gezelschap heb, dan kan ik het opzoeken.”

De eerstejaars studente Psychology & Technology is van plan uit te kijken naar een nieuwe woonplek als de huur in Luna stijgt. “Misschien ga ik dan wel samen met mijn vriendinnen een flat of huis zoeken. Dat lijkt me ook leuk.”

Veerle moest het meeste wennen aan het goed omgaan met haar budget en het op de fiets doen van boodschappen in het centrum van Eindhoven. Maar ze mist ook haar moeder en vooral haar tweelingzus heel erg. “Gelukkig zien we elkaar nog erg veel. En nu is het des te leuker om naar huis te gaan.”

Hoewel ze aanvankelijk niemand op de campus dacht te kennen, kwam ze tijdens het kijken naar haar studio en haar verhuizing al meteen bekenden uit Limburg tegen. “Dat voelde meteen heel fijn en vertrouwd. Ook de mensen hier op de verdieping kwamen de eerste week bij me langs om zich voor te stellen. Eentje heeft zelfs mijn tv geleend om zijn PlayStation te installeren. En we hebben voor dit gedeelte van de verdieping zelfs een whatsapp-groep.”

Ze heeft er alle vertrouwen in dat er meer gezamenlijke activiteiten georganiseerd zullen worden als straks de gemeenschappelijke ruimten klaar zijn. “We hebben immers ook veel samen op het dakterras gezeten toen het nog mooi weer was. Dus dat komt wel.”

Haar studie bevalt goed, maar ze vindt het heel erg technisch, ze had verwacht dat er meer accent op psychologie zou liggen. “Misschien kies ik toch nog, mijn eerste voorkeur, voor een studie voor luchtverkeersleider, maar ik houd nog even alle opties open.”

Deel dit artikel