Meertje tijdens een bergwandeling.

En hoe is het in Waterloo?

Op 1 september stapte ik in het vliegtuig naar Canada om stage te lopen aan de University of Waterloo in Ontario. Totaal toevallig kwam ik op Schiphol een TU/e’er tegen die ook Werktuigbouwkunde studeert en in Waterloo stageloopt. We zitten momenteel zelfs tien meter van elkaar vandaan in hetzelfde gebouw.

Met een gigantische jetlag werd ik op 2 september in een hostel in Vancouver opgehaald door een busje van Moose Travel, om hiermee gedurende twee weken een reis af te leggen van in totaal 3.500 km. Met zo’n twintig man tussen de 18 en 30 jaar bezochten we Vancouver Island, Whistler en de Rocky Mountains. Wat een enorm gaaf land! En de natuur is zo overweldigend. Ik heb walvissen en beren gespot, extreme downhill gemountainbiket op een skipiste, gekayakt, gejetboat, geraft en veel gewandeld in de bergen. Voor een natuurliefhebber is Canada simpelweg een perfect land.

De Canadezen zijn vriendelijk en de cultuur verschilt niet zoveel van de Nederlandse cultuur. Wel is alles groter dan bij ons, denk bijvoorbeeld aan porties eten of aan de wegen. Wat dat betreft is Canada vergelijkbaar met de Verenigde Staten. Ook word je raar aangekeken als je geen fooi geeft. Dit verwachten ze bijvoorbeeld als je een biertje bestelt in de kroeg, maar ook in een taxi of als je naar de kapper gaat. Dat was even wennen.

Aan de universiteit ben ik bezig met het programmeren van een robot om patiënten te kunnen helpen met de rehabilitatie van een verlamde arm. Buiten mijn stage sport ik veel, dit kan gratis als je hier studeert. Verder wil ik nog naar de Niagara-watervallen, naar een NBA- en NHL-wedstrijd in Toronto en wil ik komende week naar het Oktoberfest in Waterloo. Dit is het grootste Oktoberfest buiten Duitsland met tussen de 750.000 en 1 miljoen bezoekers! Kortom, ik vermaak me prima de resterende negen weken van mijn stage!

Deel dit artikel