Bart bij de Cerro de los Siete Colores in Salta, de berg met de zeven kleuren.

En hoe is het in Argentinië?

Argentina, un país que está en mi corazón, ofwel Argentinië, een land naar mijn hart. Nadat ik een kleine drie jaar geleden een vriend had opgezocht die een halfjaar in Buenos Aires studeerde, wist ik het zeker: hier wil ik een halfjaar studeren. Een keuze waar ik nog geen moment spijt van heb gehad. Wat een stad en wat een land!

Om een zo compleet mogelijk beeld te scheppen van mijn leven hier is het van belang te beseffen dat er een groot verschil bestaat tussen Buenos Aires en de rest van Argentinië. Buenos Aires is in alles het centrum van Argentinië, dé plek waar het gebeurt. De stad heeft veel Zuid-Europese invloeden, hanteert een westerse standaard en heeft alles wat een bourgondiër zich kan wensen. Het leven is zeer sociaal georiënteerd, er is veel gezelligheid, lekker eten, goed weer en veel knappe mensen (lees: vrouwen).

Ik heb mijn vakken zo gekozen dat ik maar drie dagen in de week naar de universiteit hoef. Mijn vakken zijn niet erg moeilijk, al kost het vaak veel energie alles te volgen omdat de colleges in het Spaans zijn en drie uur onafgebroken duren. Iets dat je echter snel weer bent vergeten als op woensdagavond je weekend begint met een mals biefstukje en een prevía (een soort pre-party waar iedereen samenkomt voor het stappen).

Omdat Argentinië zo groot is, heeft het vrijwel alle (bio-)diversiteit te bieden die je je kan voorstellen. Van gletsjers en walvis spotten in het zuiden, de zoutvlaktes, wijnstreken en afgelegen bergdorpen in het oosten, tot aan de jungles en watervallen in het noorden. Mocht je hierheen komen, dan is rondreizen een must! Na Iguazu en Uruguay al te hebben bezocht, ben ik twee weken geleden met de andere TU-studenten naar Salta gevlogen en zijn we acht dagen gaan roadtrippen. Salta is een gebied dat bekendstaat om zijn koloniale stadjes, uitgestrekte landschap, kleurrijke rotsformaties en zoutvlaktes. Zelden heb ik zo’n onherbergzame natuur gezien.

Houd je dus van een bourgondische levensstijl, rondreizen en ben je niet bang een duik in het diepe te nemen betreffende de Spaanse taal, dan is studeren in Argentinië het beste dat je kan overkomen.

Deel dit artikel