En hoe is het in Philadelphia?

Ik arriveerde in de VS op donderdag 26 januari: zes dagen na de inauguratie van Donald Trump, en één dag voordat hij zijn beruchte inreisverbod ondertekende. Mijn eerste weken hier waren om die reden heftig.

door

Hoewel mijn eigen visum niet ter discussie heeft gestaan, maakte ik op de universiteit en in de flat waar ik woon wel kennis met mensen die aan de grens werden gearresteerd en uren vastzaten, en met de grote hoeveelheid studenten en docenten die de straat op gingen om te protesteren. Voor studenten uit de door Trump gewraakte landen geldt momenteel een keuze: als ze naar hun thuisland reizen, bestaat de kans dat ze nooit meer terug mogen om hun opleiding af te maken. Maar als ze hier blijven, zullen ze de komende jaren hun familie niet kunnen zien. 

Hoewel de politieke situatie elke dag gekker wordt, gaat het normale leven natuurlijk gewoon door. Ik woon op de campus van UPenn. Er zijn gigantisch veel activiteiten en clubs: sportwedstrijden, maar ook een marching band en een glee club. Alles wat je van televisie kent, blijkt echt te bestaan, en meer dan dat.

Verder is er ook buiten de uni veel te doen. Philadelphia is een van de grootste en meest historische steden van de VS, maar ook een van de weinige steden waar veel gewandeld en gefietst wordt. Hierdoor is het gemakkelijk om in mijn vrije tijd de stad buiten de universiteitscampus te bekijken. Buiten de grote kunstmusea - ze hebben hier de Zonnebloemen van Van Gogh! - en overige toeristische attracties, kan ik me heel erg vermaken met typisch Amerikaanse dingen als Wal Mart en de vele restaurants waar je 24/7 kunt ontbijten.

Door de combinatie van werken en zoveel mogelijk proberen te zien en doen vliegt de tijd voorbij: de helft zit er alweer op. Tot deze zomer! 

Deel dit artikel via je socials