Intro ’17 | Eendracht door diversiteit

Studievereniging Intermate heeft dit jaar als thema ‘Fiesta Mexicana’ en dit groepje had daarmee al een inkoppertje toen het aankwam op het bedenken van een goede naam: Ray Banditos. Introkindje Fleur heeft namelijk snelle nep-shades uit Turkije op haar fraaie neusje staan met precies die naam. Fleur bedenkt ook direct het motto voor deze schavuiten: “Helemaal naar de klote!”.

Het leven is woensdagmiddag hard voor deze boefjes op het grasveld bij het Studenten Sportcentrum. In de blakende zon deden ze even daarvoor collectief nog wat gymnastische oefeningen aan het speelrek, maar nu liggen ze uitgeteld in een rondje, terwijl intropapa Aad en intromama Joost zich nog wat bekwamen in het speerwerpen. Gelukkig gooien die de ijzerwaren wel de goede kant op, want geen verantwoordelijke ouder wil al op dag drie van de Intro een kindje aan het spit rijgen.

De Ray Banditos maken hun naam deze dagen meer dan waar, vertelt intropapa Aad. “Deze kanjers hebben inmiddels al vijf piñatas van andere groepen weten te klauwen en hun eigen piñata hebben ze met verve uit andere grijpgrage handen gehouden. We hebben onze piñata gisteren opgehangen in café Aloys en daar is hij ten onder gegaan aan de vernielzucht van jaloerse studiegenoten.” Wat leverde die rooftocht uiteindelijk nog op? Aad: “Weinig meer dan de eer, want alle piñatas waren gevuld met confetti.”

Over de negen kiddo’s hebben papa en mama geen klagen. Moeder Joost: “Elke ochtend zijn ze nog allemaal op tijd gearriveerd en dat terwijl we nog speciaal een klok hadden gekocht die de meest extreme laatkomer de hele dag met zich mee had moeten dragen. Mede daarom zijn we die klok ook al direct op de eerste dag kwijtgeraakt, maar we hebben meteen een nieuwe gekocht, dus niemand moet denken dat hij of zij er de nog resterende dagen niet voor moet oppassen.”

Loyale doorzetters

Deze struikrovers die zich in hun vrije tijd gaan bekwamen in de studies Psychology & Technology en Sustainable Innovation, betitelen zichzelf als een redelijk rustig groepje, “maar wel loyale doorzetters, die ook tot het eind van de avond of ochtend bij elkaar blijven”, vertelt Jaïr. Achter die naam zit een heel mooi verhaal, maar als je daar het fijne van wil weten zul je toch echt een keer met deze Ravensteiner een biertje moeten gaan drinken. Zijn twee broers studeren ook aan de TU/e, dus Jaïr weet dat er sowieso op hem gelet gaat worden.

Jaïr vindt het motto ‘Eendracht door diversiteit’ beter passen dan het eerdere nobele adagium van Fleur. Daar is het rest het wel mee eens. "Klopt, we zijn allemaal andere types en dat is denk ik ook net onze kracht", vertelt Fabiènne uit het Zuid-Hollandse Pijnacker. Da's op een steenworp van Delft en dan toch gekozen voor Eindhoven? "Ja, in Delft wordt de studie Psychology & Technology niet aangeboden en al was dat wel zo geweest dan was ik waarschijnlijk toch naar Eindhoven gegaan. Ik vind het hier wel lekker relaxed."

Dus ook een groepje waar men elkaar na de Intro zal blijven zien? Ze denken het wel en om daar dan ook maar meteen de eerste stappen voor te zetten nodigt Julia iedereen uit voor een huisfeest. Oké, dat feest moet nog georganiseerd worden en Julia woont dan wel in het Siberië van Eindhoven – ergens in de buurt van Winkelcentrum Woensel, maar he t tekent wel de hechte verbroedering bij de Ray Banditos.

Voor wie geen genoeg krijgt van de Intro: meer foto’s, nieuws en andere updates vind je op Cursors Facebookpagina, Twitter en Instagram.

Deel dit artikel