Sjors Cornielje. Foto | Loraine Bodewes

Intro '17 | Origineel overnachten

Zonder zicht te hebben op alle slaapplekken, durven we wel te stellen dat Tom Siebelt en Sjors Cornielje de meest originele plek om te pitten hebben deze week. Met hun tot camper omgebouwde brandweerauto vertoeven ze de hele week op het parkeerterrein van het Auditorium.

Het is net na half tien 's ochtends als de deuren van de brandweerauto annex camper opengaan. De twee vrienden zijn net op, Sjors poetst zijn tanden. Tom slaapt achterin op een wat breder matras, Sjors’ matras past precies overdwars. Je moet uitkijken dat je er niet op gaat staan als je binnenkomt. De kleren liggen op de autostoelen.

Volgens Tom zouden er ook best vier personen kunnen slapen, als het tussenbankje wordt ingeklapt - al lijkt ons dat minder praktisch. Ze hebben water tot hun beschikking, maar voor de wc duiken ze liever een van de TU/e-gebouwen in in plaats van gebruik te maken van het chemisch toilet. Hun fietsen staan direct naast de brandweerauto geparkeerd.

Maar hoe komen de twee in vredesnaam aan deze slaapplek? “Mijn vader en ik hebben deze auto tot camper omgebouwd”, vertelt Tom. “We hebben 'm zeven jaar geleden gekocht en toen was 'ie al omgebouwd. Mijn vader vond dat hij dat mooier zou kunnen - en daarom hebben we de boel er eerst uitgesloopt en vervolgens alles erin gezet."In welke plaats het voertuig ooit heeft gediend, weet Tom helaas niet meer. De brandweerauto komt uit 1983, weet Sjors na raadpleging van het internet op kenteken. 

De bijzondere camper is onder meer al in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Tsjechië geweest. Voor Sjors is het echter de eerste keer dat hij erin slaapt met vriend Tom, die hij van de middelbare school in Nijmegen kent. Ze zitten in andere introgroepjes - Tom gaat Werktuigbouwkunde doen en Sjors Electrical Engineering -, maar ze arriveren toch steeds nog rond dezelfde tijd bij hun slaapplek.

De twee vrienden kregen al veel vragen van andere introgangers over hun slaapplek. Vanuit de TU/e kwamen overigens nog geen opmerkingen. Wij hopen dat de beveiliging ze ook komende nacht nog rustig laat overnachten in hun camper. En zo niet, dan stellen we onze redactieruimte graag ter beschikking!

Voor wie geen genoeg krijgt van de Intro: meer foto’s, nieuws en andere updates vind je op Cursors Facebookpagina, Twitter en Instagram.

Deel dit artikel