Sander Reniers.

En hoe is het in Caswell?

Fish & chips, Engelse ales en regen: drie dingen waarop je kunt rekenen als je besluit naar Engeland te vertrekken. De eerste twee kom je zeker tegen, maar het lijkt eigenlijk niet veel meer te regenen dan in Nederland.

Mijn naam is Sander Reniers en voor mijn master Electrical Engineering ben ik afgelopen oktober begonnen aan mijn afstudeerproject bij Oclaro in Caswell. Caswell is een klein plaatsje op een goed uur rijden ten noordwesten van de buitenring van Londen.

Ik woon op een paar kilometer afstand, in Greens Norton, dat niet veel groter is dan Caswell. Ter indicatie: er zit een slager, een buurtwinkeltje en de enige pub in het dorpje is op het moment gesloten. Er zijn echter genoeg uitwijkmogelijkheden naar omringende dorpen en steden. Vanaf Milton Keynes gaat er elk halfuur een trein die je in een halfuur naar het centrum van Londen brengt - en daar is altijd wel iets te beleven.

Ik ben geplaatst in het chip-R&D-team bij Oclaro, met een grote diversiteit aan nationaliteiten: Engels, Frans, Grieks, Iers, Iranees, Portugees en ik vergeet er ongetwijfeld nog. De groep is vrij klein, wat maakt dat iedereen elkaar kent, en er wordt elke middag samen geluncht (op vrijdag altijd een vorm van fish & chips) in het Turner’s Court. Kortom: leuk werk en interessante mensen.

Ik mag hier tot eind juli verblijven, wat betekent dat ik op de valreep het circus van de Formule 1 hier van dichtbij ga meemaken. Het circuit van Silverstone ligt op een kleine tien kilometer van Greens Norton en volgens de locals gaan we hier zeker wat van meekrijgen.

Al met al kan ik het iedereen aanraden deze plaats eens te bezoeken. Zonder goede reden zul je hier echter niet makkelijk terechtkomen, ook moet je niet op zoek zijn naar het echte stadsleven; daarvoor kun je wellicht beter uitwijken naar Londen of Oxford.

Deel dit artikel