En hoe is het in Christchurch?

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn mooie natuur en interessante Maori-cultuur. Het is een Britse kolonie geweest en dat is zeer goed te merken in Christchurch. De provincie Canterbury is een vrij vlak gebied waardoor het ideaal is om te fietsen. De meeste mensen die je hier spreekt vinden het landschap saai, maar als je een halfuurtje fietst, zit je in de prachtige Port Hills.

door

Binnen anderhalf uur rijden zit je in de prachtige havenstad Akaroa, waar de Franse invloed duidelijk te merken is. Binnen een halfuur rijden zit je op het mooie Sumner strand of in de haven van Lyttelton. Verder zijn er in Christchurch veel (botanische) tuinen, waar je heerlijk kunt wandelen. Kortom: het is een heel mooi gebied, maar je moet wel de goede plekjes zien te vinden.

Ze rijden hier aan de linkerkant van de weg: levensgevaarlijk! Uiteindelijk valt dat reuze mee, zeker als je iedere dag naar de universiteit fietst, dan raak je er vrij snel aan gewend. Ook stap ik vrijwel ieder weekend op de mountainbike om na een fietstocht ergens te gaan wandelen, mooie plekken te ontdekken en natuurlijk om vogels te spotten.

"Ik krijg gemakkelijk de echte kiwi-cultuur mee"

Ik doe een homestay, dus ik zit bij Nieuw-Zeelandse mensen in huis. Dit heeft zeker zijn voordelen! Zo nemen ze me af en toe mee naar mooie locaties in de buurt, kan ik iedere dag met de honden spelen en krijg ik gemakkelijk de echte kiwi-cultuur (Nieuw-Zeelander = kiwi) mee. Zo kijk ik regelmatig rugby en bestaat mijn brekkie (ontbijt) uit weetbix met melk.

De campus van de universiteit is best mooi. Er is veel groen op de campus en ik ga er regelmatig wandelen; meestal langs de kristalheldere rivier of door de Ilam Gardens. Het is erg opvallend dat een groot deel van de studenten op een skateboard naar de universiteit komt en niet op de fiets of met de auto.

"Je kunt een land op een unieke manier ontdekken"

Een buitenlandse stage is zeker aan te raden. Je komt in een compleet onbekende situatie terecht en leert jezelf op die manier veel beter kennen. Verder is het ook een goede mogelijkheid om een land op een unieke manier te ontdekken. Ook Nieuw-Zeeland is zeker een aanrader! Het is aan de ene kant een vrij gemakkelijke plek voor je stage; ze spreken Engels en de steden zijn vrij Europees. Aan de andere kant kun je - als je hier toch bent – genieten van de verschillende prachtige landschappen die Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

Deel dit artikel