En hoe is het in Melbourne?

Australië bezoeken was altijd een van mijn grootste dromen. Dat ik deze droom kon verwezenlijken met een semester studeren in Melbourne is dan natuurlijk een perfecte uitkomst.

door

In Melbourne studeer ik aan de Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT). Hier volg ik als exchange-student twee managementvakken en twee vastgoedvakken als onderdeel van mijn master Urban Systems & Real Estate. Mijn colleges worden gegeven op de city campus die midden in het Central Business District (CBD) ligt. Dat is ideaal met alle voorzieningen erbij in het centrum. De ‘Melburnians’ fietsen hier veel meer dan ik had verwacht en dit wordt vooral gestimuleerd door de fietspaden die ze hier hebben aangelegd. De infrastructuur is verder gebaseerd op een gridstructuur zoals die met name in de VS te vinden is, maar de cultuur is vooral beïnvloed door Europese immigranten. Zo komt het bijvoorbeeld dat koffie hier echt een dingetje is.

Verder geniet ik er enorm van dat Melbourne een sportgekke stad is. Iedereen kreeg hier zelfs de dag vóór de Grand Final van de Australian Rules Football competitie-vrij. Ik heb ook twee wedstrijden van deze bijzonder harde sport bijgewoond in de MCG, wat een leuke ervaring was. Dit stadion is met een capaciteit van maximaal honderdduizend toeschouwers gigantisch te noemen en het geeft aan hoe populair de sport is, naast bijvoorbeeld de sporten cricket en tennis (Australian Open).

"Ik kan terugkijken op vele onvergetelijke momenten"

Ik kan me helemaal vinden in het feit dat Melbourne meerdere keren tot meest leefbare stad ter wereld uit is geroepen door onder andere de vele parken, relaxte sfeer en de vriendelijke mensen. Daarnaast is dit ook een goede uitvalsbasis voor trips. Zo zijn de Great Ocean Road en Phillip Island op een paar uur rijden van Melbourne erg populair en zeker de moeite waard. Iets verder weg (drie uur vliegen) is de Outback met het bekende Uluru heel bijzonder. En nog iets verder weg (vijf uur vliegen) was Fiji een onvergetelijke ervaring. Inmiddels zit ik al in de tentamenperiode (omdat hier het semester in juli begint en in november eindigt) en kan ik alvast terugkijken op vele onvergetelijke momenten. Ik kan het dan ook iedereen aanraden een periode naar het buitenland te gaan voor veel nieuwe, leuke en bijzondere ervaringen.

Als je meer wilt weten over studeren in Melbourne, twijfel niet om contact op te nemen met mij voor informatie of vragen.

Deel dit artikel