Noche de Tuna minder druk, wel gezellig

De Noche de Tuna, een mini-festival met Spaanstalige muziekgroepen, was minder druk bezocht dan de Eindhovense organisatoren van tevoren had gehoopt. Dat kwam onder meer doordat herkansingen voor tentamens in Spanje in hetzelfde weekend vielen, zo laat TU/e-student en mede-organisator Michael Heidweiller weten. Bezoekers en deelnemers genoten volgens hem hoe dan ook van de muziek van de groepen die er wél waren.

De Spaanstalige muziekgroepen deden vrijdagavond verschillende Eindhovense kroegen aan tijdens de zogeheten Pasa Barres. Aansluitend aan deze ‘kroegentocht’ werd volgens traditie een flan-zuigwedstrijd gehouden, oftewel; welke groep werkt het snelste de Spaanse pudding naar binnen. Hier vind je een impressie van een eerdere wedstrijd die Cursor filmde.

Zaterdag waren er optredens in de Wim Van Doorne Muziekkiosk in Eindhoven. Behalve de Eindhovense Tuna Ciudad de Luz en La Tuniña deden dit jaar Tuna Medicina de Málaga, Tuna Jerez de La Frontera en Tuna Maastricht mee. Ook de Mariachi Eindhoven en de AERIS-brassband leverden een bijdrage.

Deel dit artikel