De Zaale per direct afgesloten voor verkeer

Drie aluminium kokers zijn in de nacht van donderdag op vrijdag van de vijfde verdieping van Atlas naar beneden gevallen. Aannemer Van Wijnen onderzoekt hoe dat heeft kunnen gebeuren. Dienst Safety & Security van de TU/e neemt het zekere voor het onzekere en heeft onmiddellijk de doorgang onder De Zaale en de toegang via de Kennedylaan afgesloten.

Onverwacht was het vrijdagochtend tot half tien niet mogelijk om via de Kennedylaan de campus op te rijden. Een verkeersleider verwees automobilisten in opdracht van TU/e's dienst Safety & Security naar een andere ingang. Reden daarvoor is dat bouwvakkers bij aanvang van het werk drie aluminium kokers op de openbare weg (De Zaale) zagen liggen. Die waren van de vijfde verdieping naar beneden gekomen, zo’n twintig meter hoogte, aldus hoofduitvoerder Jorre Wils van Van Wijnen.

Het zijn kokers van 1,24 meter - vergelijkbaar met een tl-buis. Er zijn er honderden van nodig bij de gevel. De drie gevallen kokers zijn niet meer bruikbaar.

“Het is geen gevaarlijke situatie, maar veiligheid gaat voor alles. De oorzaak is nog onbekend en we gaan nu eerst onderzoeken wat er is gebeurd,” zegt Wils. Hij verwacht dat het wel meevalt en dat de renovatie hier in ieder geval geen vertraging door oploopt.

 “Er is geen paniek”, bevestigt Hay Becks van Safety & Security, “maar we nemen het zekere voor het onzekere. Veiligheid gaat voor alles.” Na de ochtenddrukte stelde de beveiliging de toegang via de Kennedylaan weer open. “Sinds  half tien is het weer mogelijk om tot de parkeerplaats van het Auditorium te komen. De doorgang bij De Zaale blijft tot en met morgen gesloten.”

Volgens planning zou De Zaale morgen afgesloten zijn voor verkeer, net als de drie opvolgende zaterdagen in april. Wils: “We moeten nog vier dagen de laatste werkzaamheden aan de dakrand boven de weg verrichten. Op zaterdagen geeft afsluiting nou eenmaal de minste overlast.”

Deel dit artikel