Foodtruck Bakblik.

Kantines op wielen tussen MetaForum en Ceres

Om de drukte in de kantines wat te verlichten en TU/e’ers ook halal en veganistisch voedsel aan te bieden, komen er vanaf dinsdag 24 april vier foodtrucks te staan aan de oostzijde van de Markthal. Facility Services verwacht dat hiermee ook de levendigheid op de campus toeneemt. 'Spicy chicken', 'fantastische falafel' en 'superfood smoothies' gaan tot de lunchmogelijkheden behoren.

Rond tentamenperiodes, wanneer de bibliotheek helemaal vol zit met studerende studenten, is het in de kantine van MetaForum behoorlijk druk. Gijs van Erp, manager catering locaties bij Eurest, weet dat er dan dagelijks veertien- tot vijftienhonderd bezoekers zijn. In rustige periodes komen in MetaForum duizend mensen hun lunch halen, vooral tussen 12.00 u en 13.00 uur. De verwachting is dat de druk op de kantines wat wordt verlicht door de vier foodtrucks die volgende week naast de Markthal komen te staan.

“Maar dat is beslist niet de enige reden”, zegt Van Erp. “We willen ook ons voedselaanbod verbreden. Het afgelopen half jaar heb ik gesprekken gehad met mensen die heel specifiek om veganistisch eten vroegen. En in de moslimgemeenschap is behoefte aan meer halal voedsel. Niet af en toe, maar altijd en overal.”

Halal

Het is nu al mogelijk halal en veganistisch te lunchen, bijvoorbeeld in Flux, maar Van Erp merkte dat dat niet voldoende is. Hij ging op zoek naar foodtrucks die het huidige voedselaanbod kunnen verruimen en een plek waar die wagens voor levendigheid op de campus kunnen zorgen.

“Het KOE-veld had mijn voorkeur, maar ik snap ook dat de trucks niet op het gras moeten staan. Tussen MetaForum en Ceres is ook een mooie plek. Als het kouder wordt, is het mogelijk om onder het dak ín de Markthal te gaan staan. Maar dan zijn we al een half jaar én een aanbesteding verder.”

Een bijkomend voordeel van de foodtrucks ziet Van Erp in de sociale waarde. “Ik heb gezocht naar kleine zelfstandigen die de universiteit een leuke omgeving vinden. Die graag praatjes met studenten en onderzoekers maken, net zoals het stel van Kebab Lovers doet.”

Rollende keukens

Eurest gunt de ondernemers van Bakblik, Delekkerik en The Health Club een plekje naast Kebab Lovers die zijn wagen ook naar buiten zal verplaatsen. Van dinsdag tot en met donderdag zullen de foodtrucks hun lunches ter plekke maken.

De manager verwacht dat op het ‘pleintje’ de hele dag aanloop zal zijn. “Ik hoop op een gezellige invulling. Foodtruckexploitanten zouden tafels en stoelen kunnen neerzetten en misschien een rustig achtergrondmuziekje draaien. Deze details worden met Facility Services van Dienst Interne Zaken besproken.”

Om je alvast lekker te maken geven we een blik op de lunchkaarten. The Health Club biedt The Bohemian Burger, een hamburger met exotische vruchten,  en The Superfood Smoothie met zoveel voedingsstoffen dat je een hele dag vooruit kan (volgens de makers).

Bij Bakblik zijn een 'fantastische falafel' of 'stoere champignons in bierbeslag' te bestellen en een vegetarische halal kebab maakt Kebab Lovers voor je. Voor een halal Spicy Chicken of broodje vis kun je terecht bij Delekkerik.

Deel dit artikel via je socials