Intro 2018 | Eén gevallen biertank, verder alles oké

Met het openingsfeest op het Flux-veld is maandagavond de eerste dag van de Intro 2018 ten einde gekomen (maar hee, de nacht is nog jong). De organiserende CIC blikt terug op een geslaagde start van de week, met eigenlijk als enige tegenvaller: een gevallen en daardoor onbruikbare biertank, met een inhoud van duizend liter.

Intro-organisator Stijn van Himste zit (of eigenlijk: ligt) er maandagavond rond half elf ogenschijnlijk ontspannen bij in zijn zitzak op het balkon van het CIC-hoofdkwartier, zijn laptop opengeklapt op schoot. Voor hem op het Flux-veld vieren honderden introkids en -ouders intussen feest met Mr. Belt & Wezol.

Het was een succesvolle eerste dag, stelt Van Himste, met nauwelijks problemen - of hooguit kleine kwesties die snel konden worden getackeld. “Alles loopt, we waren goed voorbereid, iedereen heeft zijn taak en we hebben een vliegende kiep, waardoor we snel op situaties konden reageren”, vat hij tevreden samen. “Ook krijgen we allemaal goede reacties van mensen.”

Duizend liter gerstenat

De enige onaangename verrassing van de dag was een geleverde biertank maandagmiddag voor het feest ’s avonds, die bij het afladen van de vrachtwagen kelderde. De aansluiting van de tank, goed voor duizend liter gerstenat, raakte daarbij beschadigd en lek. De leverancier kon echter “binnen twee, drie uur” een nieuwe tank bezorgen, ruim op tijd voor het openingsfeest ’s avonds.

Bekijk de foto's van onze fotograaf Bart van Overbeeke hieronder en hou onze site en sociale kanalen ook alvast in de gaten voor onze videoterugblik op dag 1.

Deel dit artikel