Bouwkundespektakel. Foto | Bart van Overbeeke

Intro 2018| Jagen op de brandweerspuit

Blijf zo lang mogelijk standhouden tegen een brandweerspuit. Dat was de opdracht aan meer dan driehonderd aankomende Bouwkundestudenten. Je mag je winnaar voelen als je droog bent gebleven. Maar de ware winnaars van het Bouwkundespektakel zijn de nieuwe bestuursleden, “want die mogen spuiten”.

De punten om aan bouwmateriaal te komen, waren te verdienen met zaklopen, ballon smash, kruiwagen spelen, spijkerpoepen terwijl je fles omgegooid kan worden en nog veel meer spelletjes. Maximaal tachtig punten te verdienen.

Het ene groepje is wat competitiever dan het andere (en dan kijk ik even naar CHEOPS 22), maar iedereen is blij met de punten. Zie Max Kokx van CHEOPS 19 stralen met zijn mond vol spekjes bij de marshmallow-game. Hij hapte ze zo uit de lucht. “Je bent net een zeehond”, complimenteert groepsgenoot Luca Meine. “Je kan zo naar ’t Dolfinarium.”

Lees verder onder de foto's.

Een stuk karton kost veertig punten, een meter tape tien en een vuilniszak vijfendertig. Met een rad is het bedrag dat je hebt te verdubbelen of te verliezen. “We willen het ze niet te makkelijk maken”, zegt Koen Verspaij van de CHEOPS Introcommissie. Hoe beter je was in spijkerpoepen, hoe steviger je schild kan worden.

De CHEOPS-bestuursleden van komend collegejaar testen dertig bouwwerken. Papa Mark Geelhoed, wiens groepje 16 een best indrukwekkend uitziend dubbelwandig (!) schild knutselde, noemt hen de echte winnaars, omdat zij iedereen nat mogen spuiten. Maar er is geen ranglijst. Het gaat erom zo droog mogelijk te blijven.

Lees verder onder de foto's.

Als Cursor een prijs zou mogen uitreiken voor ‘best voorbereide intromama’s’ gaat die naar Marijke Veenstra en Carlotta Kruithof. Zij kochten dertien poncho’s voor hun kids én zichzelf (zie hoofdfoto). Bovendien hebben zij echt moeite gedaan een mooie naam voor hun groepje 4 te vinden. Het werd Yalahiii, wat in wolventaal betekent “laten we gaan jagen”, aldus Marijke. Waarop gejaagd wordt, is nog niet bepaald - dat mogen de kids kiezen. Maar eerst maar eens jagen op een brandweerspuit.

Deel dit artikel