New Kids School: cool! Foto | Brigit Span

Intro 2018 | New Kids ID too cool for school

Hard werken, dat was het voor de 'new kids' van Industrial Design op deze Intro-maandag. De vijftien ID-groepjes bedachten voor de design case concepten voor de middelbare school van de toekomst. "Eigenlijk moet je dit doen met een biertje erbij."

door
foto Brigit Span

Bij Industrial Design hebben ze niet zomaar introkids - nee, ze hebben New Kids, naar het thema van de Intro dat studievereniging Lucid koos. New Kids? Ja, New Kids - deze. Zo'n honderd New Kids moesten bedenken hoe de middelbare school verbeterd kan worden.Ze mochten kiezen uit de thema's 'Old school', 'New school' en 'Too cool for school' en moesten aan het einde van de middag een filmpje opleveren met een concept. 

Standje vakantie

Maar samen tot dat concept komen, dat was nog niet altijd even gemakkelijk. "Ik sta nog op standje vakantie hoor", verzuchtte een introkid. "Je moet op standje Intro staan." "Dat komt pas na het eerste biertje." Toch wist elk groepje aan het eind van de dag een mooi concept voor te leggen middels een filmpje. Het ene hilarisch, het andere serieus. Er kwamen veel apps voorbij die het scholieren makkelijker moeten maken - inclusief internationale leerlingen.  

Het groepje dat de New Kids School had bedacht, had de lachers op de hand in de collegezaal in het Laplacegebouw. The best relationship with my teachers, new friends en real life skills zoals koken, wat wil een New Kid nog meer? Knoepert iemand? ;-)

Deel dit artikel