Intro 2018 | Doorhaalnacht en afsluitvrijdag #video

Het zit er op. De Intro is voorbij en hieronder zien jullie de laatste video van reporter Collin Wagenmakers en editor Bas van der Kam. De laatste kans om henzelf wat vragen te stellen. Hoe was het om een week lang neus en camera in de zaken van duizenden introgangers te steken?

Ze maakten lange dagen, Bas en Collin. De meesten van jullie hebben Collin wel zien rondlopen met zijn camera en microfoon, maar wist je dat Bas ook dagen van gemiddeld twaalf uur maakte in de ruimte die Cursor deze week innam in MetaForum? Dat resulteerde dus elke dag in een prachtige video van de voorgaande introdag. Het resultaat van vandaag en van doorhaaldonderdag vind je hieronder:

Bas had er een beetje moeite mee dat hij al die uren dat hij de video’s monteerde stilzat. “Ik was alleen geestelijk actief en de laatste twee dagen voelde ik me soms een beetje inzakken. Maar ik heb een tactiek: ik ging dan een klusje doen waar ik niet met geluid werkte en luisterde dan naar keiharde hiphop. Dat hielp.” En op doorhaaldonderdag is Bas gewoon uitgegaan. “Daar kreeg ik meer energie van dan van een zo lang mogelijke nacht te slapen, denk ik.”

Collin, die de hele dag lekker kon rondlopen waar het leuk was, had alleen een dipje op woensdagavond. En na een powernap op donderdagmiddag was alles weer oké. “Ik vond het een heel leuke week, want de introgangers waren heel positief als ik ze iets vroeg. En het was superleuk dat groepjes uit zichzelf naar me toe kwamen.”

Wat Collin op film zette, haalde Bas er voor een deel (naar schatting een kwart) weer uit. Dat lag niet aan de interviews, maar meestal aan het geluid. Van de rest knutselde hij vijf fantastische filmpjes. Dikke kans dat jij er ook in voor komt. Jezelf al gezien?

Tips van Collin en Bas, voor jullie!

1. Collin (deed Intro in 2013, gaat komend jaar de master Data Science & Entrepreneurship doen): “Investeer in een netwerk. Bij een vereniging gaan is leuk, maar blijf daar niet hangen. Maak ook kennis met andere clubjes.”

2. Bas (student Industrial Design, deed vorig jaar Intro): “Laat het je niets uitmaken hoe je overkomt. Als je niet heel goed danst, is dat niet erg. Erger is het als je helemaal niet durft te dansen. Het is veel leuker als je je lekker vrij voelt.”

Met deze wijze raad sluiten wij 'project Intro 2018' met een goed gevoel af: bedankt voor jullie enthousiasme en heel veel succes aan de TU/e! En natuurlijk zien we jullie graag terug op onze site.

Deel dit artikel