Intro 2018 | Draai, gooi, sla, zweef, klim, schuif en chill

Of het nou gamen is, voetbal, schaatsen, speerwerpen, rugby, tennis, klimmen, squash of een draaispelletje: alles gaat zóveel beter als je wordt aangemoedigd door je groepsgenoten.

door
foto Brigit Span

Aanmoedigen gebeurde vanochtend vooral bij de spellen die nét wat anders waren dan de meeste sporten. Zoals bij het rondjes draaien om een gitaar en daarna een zak gooien bij de Tuna's. Na de tweede avond stappen was dit natuurlijk ook niet het gemakkelijkste om te doen, getuige het filmpje hieronder.

"Er is zoveel wat leuk is", verzucht een introkid bij het begin van de sportmarkt rondom het Studentensportcentrum. "Ik weet gewoon niet wat ik straks moet kiezen." Er was inderdaad veel te zien, maar vooral te doen vanmiddag. Gamen, squash, tennis, voetbal, volleybal, handboogschieten, rugby, hockey, klimmen, zweefvliegen, tafeltennis en schaatsen. Schaatsen? Met dit weer? Nou ja, droog schaatsen dan, op een houten plank met sokjes aan. "Morgen, met de workshops, gaan we op ijs schaatsen", belooft schaatsvereniging Isis. Tot die tijd is het droog schuiven, en dat valt nog niet altijd mee.

Deel dit artikel