En hoe is het in Melbourne?

Hey, mate! Australië: het land van de kangoeroe’s en de koala’s aan de andere kant van de wereld. Daar waar de seizoenen exact omgekeerd zijn, waar je lekker kan eten en waar je de mooiste stranden kunt vinden. Laat ik je eens meenemen naar één van de grootste steden van dit prachtige land: Melbourne.

door
foto Privé-archief Victor

Toen ik hoorde dat veel studenten hun stage in het buitenland doen, wist ik het zeker; ik wil naar Australië toe. Ik was vorig jaar met mijn ouders en zusje namelijk al in Australië geweest, maar dan als toerist om een bezoek te brengen aan mijn familie. We woonden toen bij mijn tante, oom, nicht en neef. Het land had toen zo’n enorme indruk op me gemaakt dat ik gewoon terug moest komen, maar nu voor serieuzere zaken. Het is ook een unieke kans om mijn familie weer terug te zien. Tijdens mijn stage woon ik bij mijn tante en haar gezin. Mijn driemaandse stage vindt plaats op de RMIT Universiteit in Melbourne City. Het is zeer goed te bereiken met de bus en trein en ligt pal naast het Melbourne Central trein station, een paar minuutjes lopen. Voor mijn stage ontwerp ik een regelaar voor Onbemande Luchtvoertuigen (UAV in het engels), onder begeleiding van twee supervisors.

Om in Australië te mogen werken heb je een visum nodig en het duurt minimaal drie weken tot een maand na aanvraag voordat het wordt toegekend. In sommige gevallen moet er een medisch onderzoek worden gedaan en kan het zelfs nog langer duren. Na afscheid te hebben genomen van mijn ouders, zusje, familie, vrienden en collega’s was het dan zover.

Melbourne is zeer multicultureel. Je kunt er daarom allerlei gerechten vinden. Van Koreaanse BBQ tot Japanse sushi, van Italiaanse spaghetti tot typisch Melbournse brunch. Verder kent de stad vele toeristische trekpleisters. Om er een paar te noemen: de kangoeroes bij de Cardinia Reservoir Park, de Fairy en Royal Caves, koala’s bij Phillip Island, de pinguïns in St Kilda, Melbourne Zoo, de Great Ocean Road en de Twelve Apostles. Al deze plekken heb ik dit jaar bezocht met mijn familie en bij de laatste twee plekken was ik vorig jaar met mijn ouders en zusje geweest. Adembenemende plekken!

Dat Melbourne aan de andere kant van de wereld ligt, is heel goed te merken. Ze rijden aan de ‘verkeerde’ kant (in de auto en op de weg), de seizoenen zijn precies omgekeerd (ik vertrok vanuit de Nederlandse zomer naar de winter van Melbourne en ik zal ook vanuit de Australische zomer terug naar de Hollandse winter gaan), en er wordt bijna niet gefietst. Dit laatste is ook wel begrijpelijk aangezien er bijna geen fietspaden zijn, Melbourne vrij heuvelachtig is en alles heel ver uit elkaar ligt.

Ik ben doordeweeks lekker druk bezig met het project en in de weekenden bezoek ik de Vietnamese kerk, bel of chat ik met familie en vrienden of reis ik door Melbourne. Kortom: Melbourne is een echte aanrader! Ik moet er weer vandoor en ik groet je vanuit het zonnige Melbourne.

Hooroo!

Deel dit artikel via je socials