En hoe is het in Daejeon?

Na twee geweldige weken al backpackend in China door te hebben gebracht, wordt het tijd om mij te richten op de studie die ik aan het Korea Advanced Institute of Science & Technology (KAIST) ga volgen. Ik ga daar aan de faculteit Industrial & System Engineering studeren en ben van plan om de vakken Network Economics, Korean for Foreigners en Big Data with R te volgen. Ik heb mijn rooster zo proberen in te delen dat ik een prettige balans heb tussen studie en het verkennen van Zuid-Korea.

door
foto Privé-archief

Het is me tijdens mijn eerste dagen op de campus opgevallen dat de universiteit veel heeft geregeld voor exchangestudenten. Iedere exchangestudent woont, net als de meeste KAIST-studenten, op de campus. De campus is een klein dorp op zich met alle faciliteiten die de moderne student nodig heeft: studieruimtes, sport, wifi, karaoke en een Subway. Sinds dit jaar verblijven alle short stay-studenten in hetzelfde gebouw, wat al direct gezelligheid oplevert onder voornamelijk de Europese studenten.

Om ervoor te zorgen dat zowel exchange als Koreaanse studenten elkaar goed leren kennen heeft KAIST een speciaal buddy-program opgesteld waarbij studenten in groepjes worden geplaatst onder leiding van hun eigen Koreaanse buddies. Met deze groepjes zijn we regelmatig uit eten geweest en al doende leer je al snel over de culturen die alle exchangestudenten rijk zijn. Ik kreeg al snel door dat Koreanen erg sociaal zijn, je ziet maar zelden een Koreaan alleen iets ondernemen.

Daejeon

Daejeon is een echte innovatiestad. Er zijn achttien universiteiten gevestigd en diverse bedrijven hebben hier hun R&D-faciliteiten. De centrale ligging van Daejeon maakt het een uiterst prettige uitvalbasis om Zuid-Korea te verkennen, je bent binnen een à twee uur in Seoul en Busan. Aangezien hiken een nationale sport is, zijn er rondom Daejeon - maar ook elders - genoeg mogelijkheden om de bergen in te trekken. De stad zelf bezit enkele winkelcentra waar je niet al te veel van moet verwachten, in mijn optiek loopt de mode een jaartje of twintig tot dertig achter op Nederland. Stappen kan daarentegen erg goed. In het uitgaansgebied Dunsan zijn diverse discotheken, restaurants en bars aanwezig. Ook kun je hier op sportief gebied goed vertoeven aangezien er handboog-, baseball-, en bowlingcafés zijn. In dit uitgaansgebied worden regelmatig events georganiseerd gericht op internationals en dat is een erg leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Deel dit artikel