Voorlopig geen foodtrucks meer op de campus

De foodtrucks die tussen MetaForum en Gemini staan, zullen na september niet meer op de campus te vinden zijn. De TU/e gaat in de winter bekijken of en hoe men verder wil met foodtrucks op het terrein. Volgens Monique Kuyck van Facilitaire Zaken hadden de drie foodtrucks die er nu nog stonden geen contract met de nieuwe cateraar Vitam. Mocht de TU/e besluiten weer foodtrucks toe te laten, dan moet Vitam er de contracten voor afsluiten en ze controleren op hygiëne en kwaliteit. Ook moeten de mobiele cateraars kunnen voorzien in hun eigen energiebehoefte.

door
foto Erik Oostdam

Erik Oostdam van De Lekkerik kreeg begin vorige week van Facility Services per mail de mededeling dat de TU/e het beleid ten aanzien van foodtrucks heeft herzien en dat hij met ingang van deze week niet meer welkom was op het terrein. Oostdam, die tot eind mei in Atlas met mede-foodtrucker Paul van Schaik de eetcounter Local Legends in Atlas bestierde, was verbaasd over de beslissing en de korte termijn waarop hij zijn activiteiten diende af te bouwen. Monique Kuyck erkent dat die mail niet correct was en zegt dat Oostdam nu tot eind september de mogelijkheid krijgt om voor zijn foodtruck een nieuwe stek te vinden.

Kuyck legt uit dat de beslissing om foodtrucks voorlopig te weren van het terrein, voortvloeit uit het feit dat geen van de foodtruckexploitanten een contract had met de huidige cateraar Vitam. Kuyck: “Die contracten zijn destijds afgesloten met cateraar Eurest en bij de overgang van het cateringcontract begin dit jaar zijn die niet overgenomen door Vitam. Ze hebben er dus zo’n zes maanden zonder contract gestaan. Dat was ook niet heel vreemd, want Oostdam en Van Schaik begonnen in die periode met Local Legends, een eetcounter in Atlas. Daarvoor hadden beiden wel een contract met Vitam.”

De samenwerking tussen Oostdam en Van Schaik stopte echter eind mei en Oostdam besloot daarop weer met zijn foodtruck op de campus te gaan staan. Van Schaik zegt dat hij met Vitam nog een contract tot het einde van dit kalenderjaar heeft voor het exploiteren van Local Legends. Hij gaat er vanuit dat dit contract na de jaarwisseling wordt verlengd.

Zelfvoorzienend

Volgens Monique Kuyck gaat de TU/e in de winter bekijken hoe men in de toekomst verder wil met foodtrucks. “Willen we nog foodtrucks, hoeveel dan, waar moeten die komen te staan en aan welke eisen moeten ze voldoen qua hygiëne en variatie in het assortiment? Dat doen we in samenspraak met Vitam, maar ook met Dienst Huisvesting en de kwaliteitscommissie die over de campus gaat. Vitam moet dan weer contracten afsluiten met de diverse exploitanten en de controles voor hun rekening nemen. Nog een belangrijke eis: de foodtrucks moet zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte. Dus geen wirwar van kabels meer om ze aan te sluiten op ons stroomnet. Mocht Vitam hier niet aan willen meewerken, dan kunnen we nog altijd kijken of we dit zelf gaan organiseren.”

Deel dit artikel