Isabel Leus (tweede van links) bij Garabaldi lake. Foto | Privé-archief Isabel Leus

En hoe is het in Vancouver?

Tijdens mijn verblijf woonde ik op een heuvel op de Burnaby campus. Ik woonde in een van de Townhouses, maar had al mijn lessen op de Surrey campus, dus moest ik elke dag twee uur met het openbaar vervoer. De meest fijne ervaring tijdens mijn verblijf was de ‘mealplan’ (geweldige uitvinding) die je tegen betaling 24/7 met eten voorziet. Zelfs zo fijn dat ik elke dag een lunchpakket mee kreeg voor mijn lessen in Surrey.

door
foto Foto | Privé-archief Isabel Leus

Aan de westkust viel mij op dat bijna de helft van de populatie Aziatisch is. In sommige klassen was ik het enige ‘Caucasian’ meisje. Tussen de exchange students op de Burnaby campus, waarvan negentig procent ook in Townhouses woonde, en de Aziatische mensen in mijn klas had ik een beetje het gevoel dat ik zelden ‘echte’ Canadezen heb ontmoet. Dat vond ik wel jammer. Dit semester was behoorlijk intens met werkdagen van veertien uur op een dag, en helaas daarom ook niet zoveel vrije tijd. De vrije tijd die ik had wilde ik het liefst besteden aan hiking trips naar plekken als Garibaldi Lake, Joffre lake, the Chief, et cetera.

Gelukkig had ik nog tijd na mijn semester om een maand met mijn vriend te reizen. We verbleven eerst een dikke week in Vancouver, wat naast Burnaby ligt. Vervolgens wilden we naar Victoria op Vancouver Island. Helaas was het weer te stormig dus moesten we een dagje wachten, de tweede dag lukte het wel. Na een paar dagen wilden we verder reizen van Victoria naar Tofino, maar moesten we halverwege bij Nainamo omdraaien omdat er de ergste storm in twintig jaar heerste… We zijn toen maar eerder naar Seattle gegaan (er is daar superveel te doen!) en na twee weken doorgereisd naar Portland, wat een gezellige hippiestad is.

Mijn beste ervaring tijdens mijn uitwisseling was de insanely trip, waarbij we 2200 kilometer hebben gereden in vier dagen, naar Banff. De reis was echt supermooi en Lake Louise was een Winter Wonderland sprookje.

Ik voel me gelukkiger sinds ik Eindhoven heb verlaten en naar Vancouver ben gegaan. Ik ben super dankbaar voor deze ervaring.

Deel dit artikel