En hoe is het in Auckland?

Ongeveer een jaar geleden begon voor mij de zoektocht naar een interessante stageplek. Al lang wist ik dat ik mijn stage in het buitenland wilde doen, de ideale kans voor zo’n avontuur. Een optie die mij meteen erg aansprak was een stageonderzoek over geothermie in Nieuw Zeeland. Ik wilde meteen meer weten over zowel het land als het onderwerp.

door
foto Privé-archief Mart Baelemans

Alles was vrij snel geregeld en ik stond er weinig meer bij stil in de zomer. Toen het september werd en ik bijna vertrok was het toch even slikken; drie maanden in m’n eentje naar de andere kant van de wereld.

Eenmaal in Auckland aangekomen, was ik meteen verrast door de vriendelijke en onbezorgde houding van de mensen. Ik was nog geen twee uur in mijn appartement en een huisgenoot neemt me mee om me wegwijs te maken in de stad. Ook op de universiteit in Auckland hangt eenzelfde gemoedelijke sfeer waardoor ik me er snel thuis ging voelen.

Natuurlijk ben ik niet alleen naar Nieuw-Zeeland gekomen om in een stad te leven. Het wil met het verkeer nog niet altijd gemakkelijk zijn, maar als je Auckland eenmaal uit bent, begrijp je opeens waarom zoveel mensen naar Nieuw-Zeeland komen. Het land heeft een overvloed aan natuur waar je mooie wandeltochten kunt maken, schitterende stranden (zonder strandtentjes en massa’s mensen) en vele mooie meren.

Het onderwerp van mijn stage was geothermie. Nieuw-Zeeland is een van de weinige landen in de wereld waar dit in overvloed aanwezig is door de vele vulkanische activiteit in het land. Voor mij was het een hele bijzondere ervaring om de vele vulkanen, geisers en hot pools ook echt te zien.

Ik had het niet verwacht, maar ik vond het echt jammer toen mijn stage in Nieuw-Zeeland ten einde liep en ik het land weer ging verlaten.

Tenslotte wil ik het volgende zeggen voor iedereen die dit leest en stiekem ook wel eens een tijd naar het buitenland wil, maar twijfelt of hij/zij het wel kan: Je moet er gewoon voor gaan. Er zijn overal mensen die je kunnen (en willen!) helpen en je leert er enorm veel van.

Deel dit artikel via je socials